(©Printscreen)
(©Printscreen)

Neverovatan gol iz nehata, Banega ispisao istoriju, Patronato osvojio Kup Argentine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 05:35

Ekipa iz Parane, koja je eliminisala velikane iz Buenos Ajresa, Boku Juniors i River Plejt u prethodnih kolima, u finalu bolja od Taljeresa sa 1:0

Boka Juniors slavi titulu, pre toga je osvojila i Liga kup Argentine, ali nije uspela da stigne do triple krune. U polufinalu kupa je ekipa sa Bombonjere stala na „kreču“ protiv Patronata, a maleni klub iz Parane ispisao je najlepšu stranicu istorije. Osvojio je prvi veliki trofej u zemlji Gaučosa.

U finalu Kupa Argentine, Patronato je u Mendozi pobedio Taljeres Kordobu sa 1:0. Junak ovog kluba koji je osnovan 1. februara 1914. godine je Banega. Nije u pitanju nekadašnji igrač Sevilje i Valensije, sadašnji član saudijskog Al Šababa, nego vezista Tijago Banega koji je rešio pitanje pobednika u 78. minutu. I to na neverovatan način, golom iz nehata.

Izabrane vesti

Poveo je vezista loptu sa sredini terena, pokušao da predribla rivala, ali mu je lopta pobegla, a onda je uklizao i sa više od 25 metara šokirao sve na stadionu, za veliko slavlje navijača tima iz Parane.

U nedavno završenoj Ligi profesional, Banega nije postigao nijedan gol, a sada je doneo svom timu najveći uspeh u istoriji i sebi status božanstva u ovom gradu. I ne samo da je pehar sa Bombonjere predat u vitrine Patronata, nego je izborio i plasman u Kopa Libertadores naredne godine.

Osim Boke, Patronato je u četvrtinalu izbacio još jednog velikana, River Plejt, i potvrdio da je hit ove godine u Kupu Argentine.

---------------

Danas čekamo poslednjeg 122. putnika za Katar. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------



tagovi

Kup ArgentinePatronatoTaljeres KordobaArgentinaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara