Ilustracija (©YouTube)
Ilustracija (©YouTube)

Neverovatno kolo u Estoniji: Po penal na svakoj utakmici, jedan skrivio i bivši junior Partizana

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.07.23. | 11:34

Štoper Narve Aleks Marković je igrao rukom u šesnaestercu protiv Levadije, čime je vicešampionu pomogao da dođe do još ubedljivije pobede

Jedanaesterci su normalna stvar u fudbalu, retko se dešava da kolo u nekom šampionatu može da prođe bez ijednog dosuđenog. Ipak, pamtite li kada ste poslednji put videli da se u nekom prvenstvu dosudi po penal na svakoj utakmici u istom kolu? Upravo to se desilo minulog vikenda u Estoniji.

Na programu je bilo 19. kolo prvenstva Estonije, jedan meč se odigrao u petak, a po dva u subotu i nedelju. Iznenađenja u vidu kiksa nekog od favorita nije bilo, ali zato jeste privuklo pažnju to što je na svakoj od utakmica dosuđena po jedna najstroža kazna. I da stvar bude još zanimljivija, svi izvođači su bili precizni.

Izabrane vesti

Pod ovim svetlom, što baš i nije za pohvalu, našao se i jedan srpski fudbaler. Subotičanin Aleks Marković, koji se svojevremeno školovao u Partizanu, a sada je član Narve, skrivio je jedanaesterac protiv Levadije. Srećom po njega, u finišu meča, kada su zeleno-beli već bili blizu pobede. Posle greške 21-godišnjeg defanzivca stigli su do konačnih 3:0.

Ako se navijači Partizana posle prethodnog pasusa češu po glavi i pokušavaju da se sete ko je Aleks Marković, ne treba da se stide što im to ime nije poznato. On je bio član crno-belih samo do juniora, 2019. godine je prešao Italiju, gde je igrao za mlađe kategorije Krotonea i Askolija. Posle toga je tokom sezone 2021/2022 pokušao da se nametne MTK iz Budimpešte, ali kako nije uspeo u tome, u februaru ove godine je prešao u Estoniju i potpisao za Narvu. Za sada je odigrao 13 utakmica, a uspeo je jednom i da se upiše u strelce.

Što se tiče ostala četiri penala, dva su direktno uticala na to da Paide i Harju ostanu bez pobeda, a ostala nisu promenila konačan ishod. U nastavku teksta možete da pročitate detaljnije o svakoj od tih situacija.

Parnu – Paide 1:1 (0:1)

- U 63. minutu pri vođstvu sa 1:0, Silver Aleks Kelder je se najpre okliznuo i poklonio loptu protivniku, a onda kada je stigao Kevina Kaubera, nepotrebno je skrivio jedanaesterac. Napadač Parnua se već okrenuo leđima ka golu i nije znao šta će sa loptom. Kauber je potom bio precizan sa bele tačke.

Harju – Kuresare 1:1 (1:0)

- U 81. minutu pri rezultatu 1:0 za Harju ofanzivni vezista domaćina Stefan Cendej je loše procenio let lopte i rukom je zaustavio u šesnaestercu. Posle reakcije iz VAR sobe sudija Uprus je dosudio jedanaesterac, a Pavel Domov je pogodio za bod Kuresarea.

Levadija – Narva 3:0 (1:0)

- U 82. minutu pri rezultatu 2:0 za Levadiju, štoper Narve Aleks Marković je skrivio jedanaesterac. Neprezan je bio 21-godišnji defanzivac sa srpskim pasošem, dok je uklizavao u šut Moliju Besali previsoko je podigao ruke i tako zaustavio udarac. Besala je potom realizovao najstrožu kaznu i postavio konačan rezultat, a Marković je dobio žuti karton.

Nome Kalju – Talina 1:2 (1:0)

- U 33. minutu pri rezultatu 0:0 golman Taline Oskari Forsman je loše procenio let lopte prilikom centaršuta, nije uspeo da interveniše, a zatim je u pokušaju da ispravi svoju grešku faulirao Pavela Marina. Aleks Tam je iz penala doneo domaćinu prednost, ali greška finskog golmana nije koštala Talinu, koja je u drugom poluvremenu došla do preokreta.

Flora – Tameka 3:0 (1:0)

- U 77. minutu pri rezultatu 2:0 za Floru, vezista Tameke Đakomo Ugeri je u nameri da izblokira šut Martina Milera nepropisno zaustavio loptu rukom. Previše ju je ispružio i lopta ga je pogodila, a da stvari budu još gore po njega, ušao je u šesnaesterac. Epilog – drugi žuti, odnosno crveni karton za Ugerija i pogodak Stena Reinkorta sa bele tačke za konačnih 3:0.



tagovi

Estonija 1FloraLevadijaPaide

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara