Foto: AFP
Foto: AFP

Nezadovoljnima srdačan pozdrav

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.02.22. | 17:38

Frank Kesi se letos kleo na večnu ljubav Milanu, ali ona sada vredi 9.000.000 evra po sezoni

Krajnji rok se bliži, ali napretka nema. Štaviše, pregovori Franka Kesija i uprave Milana oko produžetka saradnje nazaduju i nema naznaka da su dve strane spremne da krenu jedna ka drugoj kako bi se makar našle na pola puta. Ovakav ishod se negde i nazirao u prethodnih mesec dana, ali gledajući sa vremenske distance od tek nešto više od pola godine, kada su bili na istoj talasnoj dužini, rastanak je bio nezamisliv.

Milan je tada, konkretno krajem prošle sezone, konačno izborio dugo očekivani povratak u Ligu šampiona, ali direktorski tandem MaldiniMasara nije želeo da troši previše vremena na proslavu nečega što je pre deceniju za Rosonere bila puka formalnost, već su zavrnuli rukave i bacili se na nove izazove.

Izabrane vesti

Jedan od njih, mada u tom trenutku nije delovalo kao da zahteva bogzna kakve napore, bio je rešiti pitanje Kesijevog ugovora. Snažni centralni vezista ušao je tada u poslednjih dana ugovora i bilo je potrebno osvežiti njegov potpis i prepraviti poslednju brojku u godini njegovog trajanja. Međutim, u tom trenutku nije bilo vremena, jer pred Kesijem su bile Olimpijske igre u Tokiju, ali je poput vojnika koji odlazi u rat, obećao da će po povratku "ozvaničiti" vezu sa Milanom.

"Ponosan sam što sam izabrao Milan i nije mi namera da odem. Zaista, želim da ostanem zauvek. Kada se vratim sa Olimpijskih igara, sve ću rešiti. Želim samo Milan, sportski direktor Paolo Maldini zna kako razmišljam. Želim da doživotno budem Predsednik Milana", govorio je Kesi krajem jula prošle godine.

Međutim, Kesi kao da je u Tokiju "upoznao drugu", promenio razmišljanje i krenuo da postavlja nove, neprihvatljive uslove samo kako bi što pre "izašao iz veze". Poslednji, od kojeg nikako ne odstupa je taj da Milan podigne njegovo ime na platnom spisku i da ga sa godišnjim primanjima od oko 9.000.000 evra stavi u rang najplaćenijih igrača u timu zajedno sa Zlatanom Ibrahimovićem, odnosno da njegovu trenutnu platu učetvorostruči.

Ili da to stavimo u drugi kontekst – želi epitet najplaćenijeg veziste Serije A, odnosno gotovo duplo više od po mnogima najboljeg fudbalera sredine terena na Čizmi, Nikola Barele, koji je pride 5.000.000 evra godišnje dobio tek nedavnom potvrdom vernosti Interu. Na terenu pak nije ni blizu svog nivoa iz prošle sezone, a kamoli onome što neumorni vezista gradskog rivala pruža u aktuelnoj. Opet, u Milanu su spremni da ga časte tri puta većom platom (oko 6.500.000 evra po sezoni), ali preko toga nikako neće ići.

Navijači koji su ga nazivali Predsednikom i krajem avgusta dolazili na treninge Milana kako bi ga nagovarali da ostane na San Siru, sada su ogorčeni nezasitošću 24-godišnjeg fudbalera, toliko da je trener Stefano Pioli morao da stane u njegovu odbranu na prethodnih konferencijama i smiri strasti, jer nema taj luksuz poput navijača, da ga precrta već u februaru, s obzirom na to da ga očekuju trka za Skudeto i završnica Kupa Italije.

Da će navijači žaliti za Kesijem, gotovo izvesno neće, jer Sandro Tonali koji je nasuprot saigraču iz veznog reda pristao na smanjenje plate kako bi ostao u Milanu, polako preuzima ulogu lidera u ekipi. Pride im je uprava Milana na svežim primerima Đanluiđija Donarume i Hakana Čalhanoglua pokazala da nezamenjivih nema. Shvatili su vremenom isto očigledno i sami tifozi milanskog tima, pa su mu na utakmici protiv Sampdorije poslali jasnu poruku.

"Oni koji vole Milan mogu to da pokažu činjenicama, nezadovoljnima srdačan pozdrav."

Iliti u prevodu - slobodno idi i ne okreći se.



tagovi

Frank KesiMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara