Džošua King ruši Harija Kejna (©Reuters)
Džošua King ruši Harija Kejna (©Reuters)

Nezapamćeno: VAR zvanično zakazao na SVIM utakmicama Premijer lige?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.07.20. | 12:19

Zaista neverovatno

Englezi kao Englezi – moraju da se razlikuju od svih. Pa su rešili da VAR tehnologiju koriste minimalno kako ne bi usporavali igru. I onda smo došli do toga da je Premijer liga zvanično priznala da su na sve tri sinoćnje utakmice Premijer lige napravljene greške koje su se ticale penala.

Dakle, nije bio prekršaj nad Brunom Fernandešom u pobedi Mančester junajteda nad Aston Vilom (3:0). Nije bio penal za Sautempton u remiju sa Evertonom (1:1). I trebalo je da bude penal u remiju bez golova između Totenhema i Bornmuta pošto Džošua King jeste odgurnuo Harija Kejna.

Izabrane vesti

Tim Kejhil, nekadašnji vezista Evertona, zato je procenio da bi nadležni trebalo da promisle o tome da uz sudije u VAR sobe bude i neko od bivših igrača.

To bi im zaista pomoglo, da shvate te pokrete. Kad igrač padne da bi dobio penal to se oseti. Potreban im je igrač da ih posavetuje, da shvate šta fudbaleri rade na terenu”, kaže Kejhil, a prenosi BBC.

Neće to vratiti vreme, timovi su oštećeni, a kao po običaju najglasniji je bio Žoze Murinjo. Nit se oglasio glavni arbiter Pol Tirni, niti je reagova VAR sudija Majkl Oliver. A baš će Oliver suditi nedeljni derbi Totenhema sa Arsenalom. I on je sudio i kada je poništen Kejnov gol protiv Šefild junajteda u prethodnom kolu.

Znate svi koji je detalj odlučio, znate i ko je odlučio. Ali moćni ljudi ne vole da ih kritikuju. Svi na svetu su videli da je to čist penal. Ali bukvalno svi na svetu. Kao i protiv Šefilda, igrač utakmice nije bio niko od igrača. S tim da sam tada mogao da kritikujem igrače, sada zaista ne mogu”, rekao je Murinjo.

Kad je u pitanju meč na Vila Parku, pri rezultatu 0:0 Ezri Konsa navodno ruši Bruna Fernandeša, iako se čini da je Portugalac udario u protivničkog igrača. Sudija Džon Mos ipak svira jedanaesterac i Fernadeš postiže gol koji je možda i odlučio dalji tok meča.

Sramotna odluka. Mogu da razumem Džona, ali ne znam šta rade u VAR sobi? Imaju monitore, mogu da vide, ali kao da ih ne zanima. Fernandešov drugi kontakt nije sa loptom nego sa Konsinom cevanicom”, besan je Vilin trener Din Smit i ima zbog čega s obzirom da njegovom timu i dalje preti ispadanje.

Istina, kolega iz Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer tvrdi da je penal postojao,ali Dion Dablin, bivši fudbaler oba kluba sada u ulozi stručnog konsultanta, nema nikakvu dilemu: “Jasno je da ovo nije penal”.

Svako ko je igrao fudbal zna šta Fernandeš radi. Probao je, nije uspeo, nagazio je Konsu. Promenilo je utakmicu i možda koštalo Vilu milione. VAR je tu da ovoga ne bude”.

Na kraju Sautempton, Džejms Vord Prauz pada na Andrea Gomeza i sudija opet greši. Istina, Vord Prauz je posle ovoga pogodio prečku, pa se tu digla najmanja prašina, ali svejedno…

Izvedba sudije je bila kao izvedba mog tima – loša”, kategorički će Evertonov šef struke Karlo Ančeloti.

Elem, ume VAR da bude koristan, ali ne rešava sve probleme.


tagovi

VARŽoze MurinjoOle Gunar SolskjerKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara