Saša Ilić (Star Sport)
Saša Ilić (Star Sport)

Ni 13 nije malerozan broj: Ilićev Atromitos blistao u Kupu, Saša i dalje neporažen u Grčkoj

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 20:28

Izabranici srpskog stručnjaka savladali AEL - 4:0

Došao je Saša Ilić u Atromitos krajem oktobra da popuni9 prazninu nakon otkaza Velšaninu Krisu Kolmanu. Preuzeo je poslednjeplasirani tim grčkog šampionata, ekipu koja je iz osam mečeva osvojila samo tri boda, postigla četiri, a primila 17 golova. U narednih deset prvenstvenih mečeva uspeo je srpski stručnjak da okrene sezonu Atromitosa za 180 stepeni, napravi od njega punopravnog kandidata za plej-of, a večeras u 13. meču na klupi popularne Neustrašive odveo je u četvrtfinale kupa.

Rival je bila Larisa kojoj su Ilićevi puleni nakon 1:1 u prvom meču, u svojoj kući spakovali četiri lopte u mrežu za autoritativan plasman među osam najboljih - 4:0. Dakle, ni broj 13 nije bio malerozan za Ilića koji još ne zna za poraz od dolaska u Grčku i ima skor od sedam pobeda i šest remija.

Izabrane vesti

Tek sedam udaraca ka golu rivala uputili su domaćini, ali im je prciznost bila izvrsna. Prvi put su metu pogodili u 39. minutu, dovoljno da načnu rivala pred odlazak na odmor i poljuljaju mu samopouzdanje i koncentraciju pred nastavak meča. Trimatis je utabao put ubedljivom trijumfu, Angielski po startu drugog dela podebljao prednost, a AEL nekoliko minuta kasnije crvenim kartonom olakšao posao Atromitosu.

U završnih desetak minuta utakmice, rivala su nokautirali Camakis i Vergos za Ilićevu najubedljiviju pobedu od dolaska u Peristeri. Sredinom decembra Ilić je uzeo meru Panatinaikosu (3:2), zatim četiri dana kasnije odigrao nerešeno sa Olimpijakosom, a veliki ispit imaće već za pet dana protiv branioca titule AEK-a.


tagovi

Saša IlićAtromitos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara