Benzema postiže gol iz penala (Reuters)
Benzema postiže gol iz penala (Reuters)

Ni atomski fudbal Sitija, ni četiri gola nisu garancija protiv kraljevske utvare i Benzeme (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | uto. 26.04.22. | 22:51

Real se tri puta vratio iz dva gola minusa i u Madridu će juriti samo jedan razlike

Igrao je Mančester Siti atomski fudbal, držao fudbalsku lekciju Real Madridu u većem delu meča, dao čak četiri gola i na kraju u Madrid nisu samo jedan gol prednosti koji nije nikakva garancija – 4:3.

Ako je nešto izvesno ove sezone u Ligi šampiona, to je da Mančester Siti igra najbolji fudbal i da dominira. Ali i da Real Madrid igra potpuno lude utakmice i da ima toliko samopouzdanja da nikada ne sme da se otpiše. A na najvećem dobitku su ljubitelji fudbala koji su večeras na Etihadu videli još jednu lepoticu u Ligi šampiona. Jedno od polufinala za pamćenje. Zaslužio je Siti večeras više od ovih 4:3 ali je Real sa devet života pokazao koliko malo mu treba da svakoga dovede do tačke pucanja. Da li ih je sve ispucao, videćemo u Madridu za osam dana. Ali dok god na terenu ima Karima Benzemu, Real može sve. Pa i da izbaci ovaj Siti koji ga je večeras mogao deklasirati kada bi imao centarfora kao što je Benzema. Možda ipak ne može fudbal bez "devetke"...

Izabrane vesti

----------

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA (PRVA UTAKMICA)

MANČESTER SITI - REAL MADRID 4:3 (2:1)

/De Brujne 2, Žesus 11, Foden 53, B. Silva 74 - Benzema 33, 82p, Vinisijus 55/

Stadion: Etihad (Mančester, Engleska). Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

Mančester Siti (4-3-3): Ederson - Stouns (od 36. Fernandinjo), Ruben Dijas, Laporte, Zinčenko - De Brujne, Rodri, Bernardo Silva - Marez, Žesus (od 83. Sterling), Foden

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba (od 46. Naćo), Mendi - Valverde, Kros, Modrić (od 79. Sebaljos) - Vinisijus (od 88. Asensio), Benzema, Rodrigo (od 70. Kamavinga)

----------

Gvardiola je u nedostacima povređenog Vokera i suspendovanog Kansela, poziciju desnog beka rešio rovitim Stonsom. Zinčenko je igrao levo, Gabrijel Žezus dobio prednost u špicu u odnosu na Sterlinga, a na klupi su ostali Gundogan i GrilišAnčeloti nije mnogo izmišljao i izveo je očekivan sastav. Valverde je zamenio Kazemira a u startnih 11 je krenuo i Rodrigo. Više Španaca u startnoj postavi je imao Siti nego Real.

Siti je imao početak iz bajke. Krenuli su s centra, držali loptu, a onda je Marez zalomio u sredinu i uputio idealan centaršut gde se iz drugog plana pojavio De Brujne i posle 96 sekundi igre zatresao mrežu. Previše su sa svojih pozicija izašli Realovi štoperi i Belgijanac je to kaznio…

Domaćin je dodao pun gas i igrao ludački presing. Real nije uspevao da dođe do daha i lopte. I kada bi došao do nje, birao je panična rešenja i grešio kao u petlićima. Patio je Real kao u onom meču u Parizu ili većem delu revanša protiv Čelsija. Pokretljiviji i agresivniji Siti je gospodario terenom i potpuno neutralisao Modrića i Krosa koji nisu uspevali da se sastave sa loptom.

Kevin de Brujne kao da je dokazivao u tim trenucima da je ovo njegovo vreme, da je najbolji plejmejker sveta i da Hrvat i Nemac ne mogu više da ga isprate. Pa je posle gola zabeležio i asistenciju. Na petercu je našao Gabrijela Žezusa koji je nedopustivo lako okrenuo večeras očajnog Alabu i matirao Kurtou. Poslednji put je Real primio dva gola za 11 minuta u elitnom evropskom takmičenju protiv Crvene zvezde 1987. godine…

Nastavio je Siti da melje Madriđane. Real nije uspevao ni čestit faul da napravi. Ne zato što nije želeo, već nije mogao da stigne Gvardioline poletarce. Gabrijel Žezus je bio blizu trećeg gola, duvalo je pored Alabe… Prvi iole ozbiljan napad je Real imao tek posle 20 i kusur minuta igre preko Vinisijusa, a nekoliko minuta kasnije sebični Marez je propustio veliku šansu za 3:0. Umesto da proigra samog Fodena na drugoj stativi, šutirao je i promašio. Malo je reći da je Gvardiola bio besan. Znao je Katalonac da protiv Reala ne sme ništa da se poklanja i kako su prošli PSŽ i Čelsi.

De Brujne je plesao terenom i povlačio konce kao u lutkarskom pozorištu. Spojio je Fodena sa golom posle još jedne užasne reakcije Alabe ali su centimetri spasili Kurtou

I kada mnogi pomisle da je Real na kolenima, pojavi se veličanstveni Karim Benzema i udahne život Kraljevskom klubu. Konačno je Real napravio malo pritiska, stavio domaće u nelagodnu situaciju i otvorila se šansa. Mendi je centrirao na penal gde je Benzema majstorski reagovao pored statičnog Zinčenka i levicom iz prve pogodio u sam ugao Edersonovog gola. Šta li je tada Pep Gvardiola mislio o Rijadu Marezu

Novi problem za Siti je bila prinudna izmena. Stons nije mogao više i Fernandinjo je uskočio na levog beka kao prinudno rešenje. Možda u napadu i može, ali u defanzivi to nije njegov teren. Siti je imao mnogo manje od onoga što je zaslužio na poluvremenu, Real je pokazao sav cinizam koji ima pod komandnom palicom Karla Anćelotija. Koliko god su Madriđani bili nadigrani ipak se na njima posle Benzeminog gola više očitavala panika. Možda je to iskustvo o kojem svi pričaju i te silne bitne pobede u Ligi šampiona kojih Real ima mnogo više od Sitija.

Anćeloti je na poluvremenu zamenio očajnog Alabu i poslao večito privremeno rešenje Nača na teren. A Siti je odmah na početku drugog poluvremena imao dve kolosalne šanse. Prvo je Marez izašao sam na Kurtou i pogodio stativu, a Foden je iz odbitka na gol liniji pogodio Karvahala.

Napokon se Fodenu posrećilo u 53. minutu. Fernandinjo je iskoristio užasan pas Mendija, pretrčao ga i centrirao na peterac gde je Foden nadskočio Karvahala za 3:1.

I taman kada je Siti opet nagrađen za nadmoć i dominaciju, opet je Real oživeo. Znate onaj mim iz Simpsonovih kada Mo izbaci Barnija, a ovaj mu se stvori iza leđa? E tako je večeras Real proganjao Siti i oživljavao poput utvare.

Šta to ima Vinisijus Žunior? Brazilsku foru i brzinu. Prvo ju je prodao zemljaku Fernandinju i pobegao mu posle maestralnog propuštanja lopte, a onda je neuhvatljivo s centra stigao na peterac i pokazao da je mnogo napredovao i na polju realizaciju. Ranije je ove šanse češće promašivao nego pogađao…

Anćeloti je čak tada rešio da čuva gol minusa i umesto večeras slabog Rodriga uveo Kamavingu da spreči tu Sitijevu dominaciju sredinom terena. Ali uzalud… Građani su nastavili da igraju atomski fudbal i da stvaraju šanse.

Opet je Siti morao da pojuri gol jer samo jedan razlike uz ovakvu dominaciju su praktično nikakva nagrada. Laportovu šansu je zaustavio Kurota, ali kod bombe Bernarda Silve nije mogao nišsta. Delovalo je da će sudija svirati prekršaj nad De Brujneom na 17 metara, pomislili su to i neki Realovi igrači ali je Rumun Kovač pustio prednost i Bernarda Silvu da pošalje projektil pod prečku Realovog gola.

Došao je red na još jednu promašenu šansu Mareza kojom je mogao da dotuče Real. I opet se madridska utvara vratila u život. Opet je Real iznikao ni iz čega. Laport ih je častio penal, a samopouzdanje Karima Benzeme se najbolje videlo u rutinskoj “panjenki” za 14. gol i prvo mesto na listi strelaca u Ligi šampiona ove sezone. Po ko zna koji put ove sezone je Francuz vratio Real u igru.


Jurio je Siti peti gol, Ruben Dijaš je imao dve prilike ali je Real ipak uspeo da se odbrani i da u Madrid odnese vrlo nadoknadiv poraz od jedan razlike.

Kakvo će lice Real pokazati u revanšu, to više niko ne može da pretpostavi. Siti je prošli put iz Madrida jedva izvukao živu glavu protiv Čolovih Kolčonerosa, a sada ide opet u špansku prestonicu da brani jedan razlike.


tagovi

Rijad MarezKarim BenzemaDavid AlabaBernardo SilvaFil FodenVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara