Šeško (© Reuters)
Šeško (© Reuters)

Ni Mančester, ni Čelsi: Šeško potpisuje za Lajpcig, ali dolazi tek narednog leta

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 15:43

Mladi napadač će koštati bundesligaša 24.000.000, ali ostaje na pozajmici u Salcburgu

Zvali su Mančester junajted i Čelsi, samo nisu slali konkretne ponude. I da jesu, pitanje je kako bi regovali u Salcburgu. Čak i sam igrač, da li bi pristao da se kao neafirmisan u evropskom fudbalu otisne u najjaču lugu planete. Ovako je izabrao Benjamin Šeško prirodni put za stasavanje, pošto će mu naredna stanica u karijeri biti Lajpcig.

Prema tvrdnjama dobro upućenih izvora u Nemačkoj, dogovor je postignut. Bikovi će ozvaničiti saradnju sa 19-godišnjim špicem, do juna 2028. godine, s tim da će ga narednih deset meseci ostaviti na pozajmici u Austriji. Sve u sklopu dogovora bratskih klubova pod pokroviteljstvom Red Bula, koji već skoro deceniju razmenjuju igrače.

Izabrane vesti

Šeško će tako do narednog leta igrati u Salcburgu, za čiji je prvi tim postogao 12 i namestio osam golova na 38 utakmica minule sezone i ostavio utisak da je špic budućnosti. Austrijanci nisu hteli da dozvole da posle Karema Adejemija (prešao u Borusiju iz Dortmunda) ostanu bez još jednog ofanzivca, a nije baš ni da je Lajpcigu neophodan za naredni takmičarski ciklus. Već ima raspucanog Hristofera Enkunkua, a Timo Verner bi večeras trebalo da stigne iz Čelsija u Lajpcig. Sledećeg leta će Enkunku biti prodat, a ne njegovo mesto, za godinu dana više utakmica u nogama, doći će Benjamin Šeško.

To će mu, verovatno, biti usputna stanica ka krajnjoj desetinaciji kakava je Premijer liga. Jednog dana. Ne sad, iako ima zagovornika ideje da bi mogao da pravi razliku. Ko je gledao, primera radi, junske mečeve sa Srbijom u Ligi nacija video je koliko Slovenac može da bude učinkovit: u Beogradu je asistirao Petru Stojanoviću, a u Ljubljani postigao gol vredan izjednačenja. Tek mu je 19 godina...


tagovi

Red Bul SalcburgSalcburgRB LajpcigRed Bul LajpcigBenjamin ŠeškoLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara