Nemanja Matić (©Reuters)
Nemanja Matić (©Reuters)

Ni Matić ne krije optimizam: Imamo kvalitet za titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 14:16

"Ako ovako nastavimo..."

Ispali su iz Lige šampiona fudbaleri Mančester junajteda, ali u Premijer ligi situacija izgleda sve bolje. Iako imaju silnih problema u zadnjoj liniji, Đavoli se polako penju na tabeli. Posle pobede nad Šefild junajtedom (3:2) šesti su sa pet bodova manje od prvoplasiranog Liverpula.

Đavoli su vezali deset pobeda na gostovanjima u Premijer ligi, što je u istoriji takmičenja pošlo za rukom još samo Mančester Sitiju, Čelsiju i Totenhemu. Koliko su dobri na gostovanjima govori i podatak da su na poslednjih deset postizali dva ili više pogodaka u proseku, tako nešto nije uspeo da izvede nijedan tim u elitnom rangu engleskog fudbala od oktobra 1960. godine i sličnog podviga Totenhema. Raspoloženje u klubu se brzo popravilo nakon ispadanja iz Lige šampiona, optimistično su Pol Skols i Majkl Oven izjavili da bi klub sa Old Traforda mogao da osvoji titulu ove sezone, a sa njima se slaže i Nemanja Matić.

Izabrane vesti

"Ako ovako nastavimo... Biće tesno ponekad ali moramo da pokažemo kvalitet na svakoj utakmici. Verujem da imamo kvalitet za titulu, da li ćemo je osvojiti, to ne znam", jasan je Matić.

Srpski vezista je odigrao svih 90 minuta u pobedi na Bramal lejnu, a ističe da se nije zabrinuo nakon greške Dina Hendersona u uvodnim minutima susreta, koja je omogućila Blejdsima da stignu do prednosti.

"Ne mislim da smo sporo počeli. Znali smo šta nas očekuje, oni se bore za goli život. Nesrećno smo primili gol nakon male greške, ali smo bili sposobni da preokrenemo utakmicu i postignemo tri pogotka. Veoma važna tri boda za nas, sa kojima smo sve bliži timovima na vrhu. Oni zaslužuju više od boda ove sezone, ali to je fudbal", izjavio je srpski internacionalac za Bi-Bi-Si Radio 5.

Ekipu Ole Gunara Solskjera čeka nekoliko teških mečeva do kraja kalendarske godine, sastaju se sa Lidsom, Lesterom i Vulverhemptonom u ligi, kao i Evertonom u četvrtfinalu Karabao kupa. U titulu veruje i brazilski internacionalac Fred.

"Ako pobedimo ove utakmice, bićemo vrlo blizu lideru ili čak na prvom mestu na tabeli. Trudićemo se da dobijemo svaki meč, siguran sam da će ekipa uraditi sve da se popne na vrh i da na njemu ostane", izjavio je Fred.

Atmosfera u klubu je izgleda sve bolja, videćemo da li bi Marselo Bijelsa mogao Solskjeru ponovo da zaljulja klupu (nedelja, 17.30).


tagovi

FredNemanja Matić

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara