Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Ni pet trofeja nije dovoljno: Hansik Flik ide iz Bajerna zbog Salihamidžića i osam promašenih pojačanja?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 12:05

Na leto ostaje bez “anđela čuvara”…

Niko Kovač je trebalo da bude taj koji će Bajern povući u budućnost, ali Hrvat se opasno ugruvao i Hansi Flik je stigao kao iznuđeno rešenje u koje niko nije verovao. Ispostavilo se pak da je Hansi Flik idealno rešenje, Bajern je na dominantan način ovojio čak pet trofeja (Bundesligu, Kup u Superkup Nemačke, Ligu šampiona i Uefin Superkup), ali izgleda da ni to nije dovoljno u perfekcionističkoj sredini kakva je Bavarska.

Tiražni Bild, poslovično dobro obašten kad je Bajern u pitanju, piše da 55-godišnjeg stratega možda neće spasiti ni to što mu ugovor ističe tek 2023.

Izabrane vesti

Naime, na leto iz kluba ide izvršni direktor Karl Hajnc Rumenige, njemu je već 65 godina, a on je bio najveći Flikov zaštitnik u Zabener Štraseu.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić nije baš toliko zaljubljen u Flikov rad. A verovatno nije ni ovaj u Bracov. Jer nijedno od osam Salihamidžićevih letošnjih pojačanja nema ulogu startera kod Flika.

Podsetimo, Bajern je pred početak sezone dao 45.000.000 evra za Leroja Sanea (sa bonusima bi suma mogla da ode na 60.000.000), još 9.000.000 za Espanjolovog Marka Roku, pa 8.000.000 za Buona Sara iz Olimpika iz Marselja, a kao slobodni igrači stigli su Aleksandar Nibel (Šalke), Tangi Nijanzu, Erik Maksim Čupo Moting (obojica iz Pari Sen Žermena), na pozajmicu iz Juventusa došao je Daglas Kosta, a iz Benfike Tijago Dantas.

Nije se naravno za većinu očekivalo ni da odmah postanu nosioci igre, ali da baš niko ne uđe u prvi tim? Samo zbog odlaska Tijaga Alkantare u Liverpul u Nemačkoj sada Bajern percipiraju kao gori nego lane.

Naravno, ne pita se samo Salihamidžić, Rumenigea će naslediti legendarni Oliver Kan.

Spekuliše se inače da bi Flik, ako i ode, mogao da preuzme reprezentaciju Nemačke pod uslovom da Joahim Lev ode sa mesta selektora.



tagovi

Hansi FlikHasan Salihamidžić

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara