Mladen Krstajić i Vladimir Stojković
Mladen Krstajić i Vladimir Stojković

Ni Stojković nije na spisku! Nema ni Matića! Vraćaju se Gaćinović, Maksimović, tu je i Gajić

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 09:30

Luka Jović i Danilo Pantić ipak u mladoj reprezentaciji

Iznenađenje za iznenađenjem. Reprezentacija Srbije pred početak Lige nacija znatno će se razlikovati od one koja je pre mesec i po dana okončala učešće na Mundijalu u Rusiji, pošto osim zimus ražalovanog kapitena Branislava Ivanovića i Luke Milovojevića (kratak spoj sa selektorom pred meč sa Brazilom) neće na spisku Mladena Krstajića biti ni još dvojice proverenih igrača – Vladimira Stojkovića i Nemanje Matića!

Usled različitih motiva.

Izabrane vesti

Golman Partizana propustiće predstojeće okupljanje, jer je ideja selektora da proveri ostale kandidata za mesto među stativama, zbog čega Sportski žurnal uverava da će šansu dobiti Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi iz Tel Aviva) i Aleksandar Jovanović (Arhus). Naravno, Stojković bi trebalo da ostane prvi golman državnog tima, ali neće braniti na mečevima sa Litvanijiom (u gostima, 7. septembra) i Rumunijom (10. septembra u Humskoj).

Osim Vladimira Stojkovića, kao što smo i najavili, na spisku nema ni štopera Duška Tošića iz kineskog Guagndžou R&F-a, što znači da je postavljen temelj da u budućnosti u centralnom delu odbrane dejstvuju Nikola Milenković, Matija Nastasić i(ili) Miloš Veljković, dok je izvestan i izostanak Nemanje Matića. Centralni vezista Mančester junajteda nedavno je operisan, još nije zaigrao ni minut ove sezone, a i da jeste pitanje je da li je prelomio u korist igranja za reprezentaciju, jer je posle eliminacije sa Prvenstva sveta rekao da će razmisliti hoće li opet obući dres Orlova. Možda će odlučiti do narednih izazova (11. oktobra sa Crnom Gorom i 14. oktobra sa Rumunijom).

Žurnal prenosi da će se na današnjem spisku Mladena Krstajićaovoga puta samo će osvanuti na zvaničnom sajtu FSS, bez mogućnosti novinara da pitaju selektora o pojedincima – naći Mijat Gaćinović koji je izvisio sa liste putnika na Mundijal, a da će podmlađivanje biti nastavljeno povratnkom još jednog zlatnog Orlića Nemanje Maksimovića, kao i da će za poziciju desnog beka konkurisati Milan Gajić, iako ne igra u Bordou.

Na kraju, mada je bilo priče da će biti pozvani za početak Lige nacija, Luka Jović iz Ajntrahta i Danilo Pantić iz Partizana trebalo bi da se stave na raspolaganje Goranu Đoroviću za utakmice mlade reprezentacije sa Makedonijom i Rusijom, u okviru kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

FOTO: MN Press


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeMladen KrstajićLiga nacijaNemanja MatićVladimir StojkovićMijat GaćinovićMilan GajićNemanja Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara