Martin Terije i Jusef Atal (©AFP)
Martin Terije i Jusef Atal (©AFP)

Nica povela, pa strepela: Podela plena u uzbudljivom derbiju po ukusu Marselja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 19:02

Ren imao nekoliko odličnih prilika u finišu da preokrene rezultat i dođe do celog plena na Alijanc Rivijeri

PSŽ je odmakao, pa se ostatak francuske Lige 1 bori za drugo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona. Nica i Ren se nadaju da mogu sezonu da okončaju prvi iza lidera, u trci je Marselj koji je najviše profitirao od remija na Azurnoj obali. Sjajan meč odigrale su ekipe Kristofa Gatjea i Bruna Ženesija, domaćin je stigao do prednost, ali su gosti uspeli da poravnaju, u finišu imali šansu da stignu i do preokreta. Na kraju je podela plena kao možda i najrealniji ishod - 1:1 (0:0).

Ren je izbio na drugo mesto, ali ima isti bodovni saldo kao Olimpik (53), uz utakmicu više. To tim sa Velodroma može da iskoristi, vrati se na na poziciju prvog pratioca Parižana i stekne tri boda prednosti pošto u 30. kolu gostuje na Žofri Žišar stadionu posrnulom Sent Etjenu (nedelja, 15.00). Nica je četvrta, sa dva boda manje od pomenutih timova, ali je i dalje itekako u igri za plasman u elitno takmičenje.

Izabrane vesti

Videlo se da su i jedni i drugi u meč ušli sa željom da pobede. Igrali su pametno, prikazali da poseduje kvalitet u svim linijama tima, na kraju je Ren bio bliži ostvarivanju cilja, ali je gostima nedostajalo malo i sreće. Pritom je i Valter Benitez upisao nekoliko odličnih intervencija i sprečio četu Bruna Ženesija da slavi.

Koliko je i Nici i Renu bilo važno da ostvare pozitivan rezultat večeras videlo se u uvodnim minutima. Bili su strpljivi, igrali pametno, tražili mane u igri rivala i pokušali da ih iskoriste. Tek u finišu prvog poluvremena viđena je prva velika prilika, a imali su je gosti. Benitez je jednu od ključnih intervencija upisao kada mu je Benžaman Burižo pripretio iz slobodnog udarca u trećem minutu, pa do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

Tokom pauze su oba tima sumirala utiske, kako bi se spremili da napadnu pobedu u nastavku. Krenuli su angažovanije, a ponovo su gosti bili konkretniji. Veliku šansu nije uspeo da iskoristi u 52. minutu Gaetan Laborde. Ovoga puta je Renu nedostajalo sreće, jer je bivši napadač Monpeljea pogodio stativu!

Uzvratila je Nica. Nekoliko slabašnih pokušaja, a onda majstorija Jusefa Atala. Sjajno je spoljnom ubacio loptu pred gol rivala, na pravom mestu našao se Endi Delor koji je fantastično utrčao, još bolje skočio i snažnim udarcem glavom doneo domaćinu prednost za erupciju oduševljenja na Alijanc Rivijeri.

Nije radost domaćih igrača i navijača dugo trajala. Igrao se 78. minut kada je Burižo odlično centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Martin Terije još bolje skočio i glavom poravnao rezultat.

Samo 10 minuta kasnije mogao je Ren i do preokreta. Terije je pobegao odbrani rivala posle pasa Labordea, bila je lopta trunku jača, pa je Benitez uspeo da izleti i zatvori ugao. Pokušao je bivši igrač Liona da ga lobuje, ali je Argentinac u poslednji čas intervenisao. U nastavku još par pokušaja gostiju, ali daleko bezazlenijih, pa nije bilo promene rezultata.

FRANCUSKA 1 – 30. KOLO

Subota

Nica - Ren 1:1 (0:0)

/Delor 67 - Teri 78/

Lil - Bordo U TOKU

Nedelja

13.00: (2,25) Strazbur (3,25) Lans (3,60)

15.00: (2,70) Klermon (3,05) Nant (3,05)

15.00: (7,25) Mec (4,10) Monako (1,55)

15.00: (2,10) Monpelje (3,50) Brest (3,80)

15.00: (3,60) Sent Etjen (3,10) Marselj (2,20)

15.00: (2,55) Troa (3,00) Rems (3,30)

17.05: (1,40) Lion (4,50) Anže (8,50)

20.45: (1,23) PSŽ (7,00) Lorijan (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Martin TerijeEndi DelorFrancuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara