OSTAO USAMNJEN: Viktor Osimen, najveća zvezda Nigerije (©Reuters)
OSTAO USAMNJEN: Viktor Osimen, najveća zvezda Nigerije (©Reuters)

Nigerija ostala bez trojice igrača iz Premijer lige za važne mečeve

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 11:32

Superorlovi ovog oktobra igraju dva meča sa Centralnom Afričkom Republikom u sklopu kvalifikacija za Mundijal u Kataru bez Vilfreda Ndidija, Pitera Eteba i Aleksa Ivobija. Prvi susret je na programu u četvrtak od 18 časova

Čak je i za mnogo jače fudbalske reprezentacije od Nigerije udarac kada ostanu bez jednog ili dvojice igrača iz Premijer lige. Kako li se onda oseća selektor Superorlova Gernot Ror, koji će dva oktobarska meča u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru protiv Centralne Afričke Republike morati da odigra bez čak trojice fudbalera iz najjačeg šampionata na svetu.

Zbog povreda su na poziv selektora morali negativno da odgovore vezni fudbaler Lestera Vilfred Ndidi, Votforda, Piter Etebo i Evertona, Aleks Ivobi. Svi oni su veoma važni za Nigeriju, Ndidi i Ivobi su bili starteri na premijeri kvalifikacija protiv Liberije (2:0).

Izabrane vesti

18.00: (1,13) Nigerija (7,50) Centralna Afrička Republika (16,0)

Posle toga je Nigerija savladala i Zelenortska Ostrva (2:1), tako da se odvojila na vrhu tabele sa šest bodova. Sada igra protiv objektivno najslabijeg tima u grupi, prvi meč je na programu u četvrtak od 18 časova u Lagosu, a revanš je već u nedelju u Centralnoj Afričkoj Republici.

U poslednji krug kvalifikacija proći će dalje samo prvoplasirane selekcije iz svake grupe. Nigerija bi to mesto praktično mogla da obezbedi već u drugoj nedelji oktobra, ukoliko trijumfuje na oba meča, a Zelenortska Ostrva i Liberija se potuku i međusobno pootimaju bodove.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Superorlovi su svakako apsolutni favoriti u duelima sa Centralnom Afričkom Republikom u oktobru. Tu su Viktor Osimen, Keleči Ihenačo, Ahmed Musa, Samuel Kalu, Džo Aribo… Sasvim dovoljno kvaliteta da se rutinski savlada skromna selekcija Centralne Afričke Republike, za koju u ovim kvalifikacijama ne igra prva zvezda Žofri Kondogbija.

Gostujuća reprezentacija je sastavljena uglavnom od igrača iz domaćeg šampionata, tek nekolicina igra u nižim rangovima Francuske. Jedini izuzetak je 30-godišnji vezista Amorez Dertan, koji nastupa za Pelikan iz Gabona.


tagovi

Afrikareprezentacija NigerijeKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara