©AFP
©AFP

Nije desni bek i želi da ode! Kunde se pobunio protiv Ćavijeve odluke

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 17:41

Francuz želi da napusti Nou Kamp nezadovoljan planovima katalonskog stručnjaka za sledeću sezonu

Osvojila je Barselona titulu u Primeri, ali uzbuđenja, kako negativna, tako i pozitivna, u španskom klubu ne prestaju. Pored brojnih problema sa zakonom i malverzacijama sa kojima se suočavaju Katalonci, čelnici kluba traže način kako da pojačaju ekipu kako bi sledeće sezone bila konkurentna u svim takmičenjima. Mesto desnog beka je najalarmantnije par godina unazad, a sada se jedan od igrača koji je prinudno igrao na toj poziciji pobunio. U pitanju je Žil Kunde, koji želi da napusti Barselonu, jer ne želi više da igra na desnom boku, prenosi španski Relevo.

Još od Danija Alvesa Blaugrana nije imala kvalitetno rešenje na poziciji desnog beka. Pokušavali su sa Seržinjom Destom i Nelsonom Semedom prethodnih sezona, ali eksperiment nije uspeo. Ove sezone počeli su povratnik Ektor Beljerin i vojnik kluba Serđi Roberto, međutim brzo je postalo jasno da desna strana ne funkcioniše dovoljno dobro. Ćavi je odlučio da prebaci Kundea na ovu poziciju na kojoj je već igrao u Sevilji.

Izabrane vesti

Dobro se snašao Kunde, ali se na momente videlo da se poprilično muči sa brzim driblerima. U francuskoj reprezentaciji je takođe igrao na beku, gde ga je u finalu Svetskog prvenstva protiv Argentine Anhel di Marija doveo do ludila. Pad forme posle prvenstva bio je evidentan, mučio se na određenim utakmicama, ali je ipak bio važan šraf najbolje odbrane Primere. Uspeli su Katalonci bez pravog desnog beka da osvoje Primeru, nakon čega je Ćavi saopštio da Barselona ne traži pojačanja na ovoj poziciji.

To je očigledno naljutilo Kundea, pa bi već na leto mogao da napusti klub koji je pojačao prošle sezone. Dolazak Injiga Martineza iz Atletik Bilbaa dodatno bi ubrzao stvari. Španac će, ukoliko do transfera dođe, pojačati konkurenciju na mestu štopera, pa bi se stvorila gužva na omiljenoj poziciji Francuza, gde se već nalaze Ronald Arauho, Andreas Kristensen i Erik Garsija. Prinudna uloga i u sledećoj sezoni, po svemu sudeći će naterati bivšeg igrača Sevilje da vrlo brzo napusti Španiju.

Kao Kundeov sledeći klub spominje se Čelsi, trenutno dvanaestoplasirani tim Premijer lige već je bio zainteresovan za francuskog reprezentativca, ali se on odlučio za Barselonu prošlog leta. Katalonci su tada za njegov transfer izdvojili 50.000.000 evra i veliko je pitanje da li bi mogli da zarade više nego što su potrošili.

Za Barselonu bi ovo moglo da znači novu glavobolju na transfer tržištu. Posle imena Ilkaja Gundogana, Lionela Mesija i Sofijana Amrabata s kojima mediji licitiraju kao potencijalna pojačanja u veznom redu i napadu, Ćavi će morati ponovo da se pozabavi pozicijom desnog beka. Kao želje nekadašnje „šestice“ Blaugrane navode se Huan Fojt i Žoao Kanselo. Argentinac je već duže vremena tiha patnja, ali će konkurencija, kako za njega, tako i za Portugalca biti ogromna. Deluje da će ovo biti još jedno uzbudljivo leto u Barseloni.


tagovi

Žil Kunde

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara