©Reuters
©Reuters

Nije dobar za Englesku, a izgleda nije ni za Tursku: Bešiktaš odlučio da ne otkupi Delea Alija

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.03.23. | 17:05

Vezista nije zadovoljio ni u Istanbulu

Sunovrat karijere Delea Alija se nastavlja. To potvrđuju i najnovije vesti koje je objavio dobro upućeni magazin Atletik, a koje kažu da je uprava Bešiktaša odlučila da ga ne otkupi od Evertona.

Dele Ali (26) je prošlog leta stigao na pozajmicu u redove istanbulskog kluba, a do sada je odigrao 15 mečeva i postigao tri gola. Trenutno se nalazi u nemilosti Šenola Guneša, koji ga nije koristio u poslednja dva prevenstvena kola, a sada je stigla i definitivna vest da ga neće otkupiti.

Izabrane vesti

Bešiktaš je imao opciju da potpiše trajni ugovor sa nekadašnjim vezistom Totenhema za obeštećenje od oko 9.000.000 evra, ali su odlučili da ne iskoriste tu priliku.

Menadžer Evertona Šon Dajš nedavno je rekao da će sačekati i proceniti tokom leta šta će činiti kada je u pitanju Dele Ali.

Igrač je bio član reprezentacije Engleske na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a prethodno je dva puta bio proglašavan za najboljeg mladog igrača Engleske.

Za seniorsku selekciju Gordog albiona debitovao je sa samo 19 godina, a od oktobra 2015. do septembra 2019. godine zabeležio je 37 nastupa. Ipak, već dve i po godine ga nema u konkurenciji državni tim, što i nije čudo s obzirom na drastičan pad forme.

Dele Ali sa Evertonom ima ugovor do leta 2024. godine, a do sada je odigrao samo 13 utakmica za Karamele.


tagovi

Dele Ali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara