Pogodak Blinda protiv Sjedinjenih Američkih Država (© Reuters)
Pogodak Blinda protiv Sjedinjenih Američkih Država (© Reuters)

Nije dovoljno 500 utakmica u karijeri: Blind napušta Amsterdam i seli se kod Overmarsa

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 10:32

Antverpen naciljao još jednog veterana

Tačno 500 utakmica na klupskom nivou, više od 300 u dresu Ajaksa, večerašnja protiv Argentine u četvrtfinalu Mundijala biće mu 99. za reprezentaciju Holandije, međutim svi podaci nisu dovoljni da ubede Alfreda Šrojdera da Dejli Blind zaslužuje mesto startnog levog beka u Amsterdamu. Zato se sve glasnije šuška da će iskusni defanzivac na zimu napustiti Johan Krojf arenu.

Ako se to desi, a tamošnji Telegraf uverava da hoće, Blind ne bi trebalo da strahuje za budućnost. Već se javio prvi klub koji želi da ga angažuje. U pitanju je Antverpen. Ne slučajno, jer je od letos u svojstvu direktora u belgijskoj luci Mark Overmars, nekadašnji funkcioner Ajaksa koji je i vratio Blinda iz Mančester junajteda među Kopljanike i oživeo mu karijeru posle četiri godine stagniranja na Old Trafordu. Drugi čovek koga bi Dejli zatekao u Antverpenu bio bi Mark van Bomel, bivši trener PSV-a i Volfzburga, od početka ove sezone angažovan u četvorostrukom prvaku Belgije.

Izabrane vesti

Ni to nije sve, jer je Antverpen u međuvremenu angažovao neka poznata imena. Doduše, pri kraju karijera, poput veziste Radže Najngolana (34), štopera Tobija Aldervajrelda (33), nešto mlađeg napadača Vinsenta Jensena (28), zasad dovoljno samo za treće mesto na tabeli Pro lige, iza neprikosnovenog lidera Genka i Uniona.

Antvepren bi levog beka dobio po pristupačnoj ceni, jer je pretpostavka da Ajaks ne bi zatezao po pitanju obeštećenja, imajući u vidu činjenicu da Blind za tri sedmice ulazi u završnih šest meseci ugovora, a da Šrojder ionako preverija Ovena Vijndala. Jedini potencijalni problem bi bila Dejlijeva primanja, navodno oko 1.000.000 evra po sezoni, mada su Belgijanci spremni da se isprse.


tagovi

Dejli BlindAjaksAntverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara