Džouns (© Reuters)
Džouns (© Reuters)

Nije igrao dve godine, a ima 13 ponuda

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 10:11

Fil Džouns na ceni

Zajedljivi bi rekli da je u odnosu na Harija Megvajera pojam. Mada, teško da se baš Fil Džouns proslavio tokom decenije provedene na Old Trafordu. Može da se polemiše da li je bolji – ili lošiji – od aktuelnog štopera, ali je jedno jasno: ponuda mu ne manjka.

Prema tvrdnjama sa Ostrva, pomalo zaboravljeni defanzivac Mančester junajteda na stolu ima čak 13 ponuda. I to posle skoro dve godine bez takmičarske utakmice u dresu Crvenih đavola. Usled teške povrede kolena početkom 2020. na susretu FA kupa sa Tranmerom, Džouns nije igrao za engleskog velikana, osim samo povremeno za rezervni tim, ali proces rehabilitacije privodi kraju i lako bi moglo da se desi da u narednom prelaznom roku napusti klub.

Izabrane vesti

Ruku na srce, Mančester je želeo i letos da se reši Džounsa, ali tad sam fudbaler nije hteo da menja sredinu, svestan da na drugom mestu ne bi mogao da dobije platu kakvu prima na Teatru snova. A plata je san snova: oko 4.000.000 evra po sezoni. Ugovor mu važi do leta 2023. i malo koji klub na Ostrvu, mimo najvećih, može baš toliko da se isprsi za fudbalera koji, realno govoreći, nije ostavio blistav trag u klubu.

Što ne znači da ga drugi neće. Ostrvska javnost ističe da se među 13 klubova koji u ovom trenutku žele Džounsa nalaze dva premijerligaša: Votford i Njukasl. S obzirom da je sastav sa Vikaridž rouda samo jednom od početka sezone sačuvao mrežu netaknutom, a Svrake imaju jednu od najlošijih odbrana u Premijer ligi (24 primljena gola, dva više od Noriča) jasno je zašto im je iskusni defanzivac potreban.

A i njemu je potrebno da igra. Tek mu je 29 godina. Osim pomenutih, ruku spasa mu nudi i Vejn Runi u Derbiju. Plus, još deset klubova.


tagovi

Fil DžounsMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara