Nije Kanjas, jeste Jojić?

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.01.20. | 18:03

Leonid Slucki štanca pojačanja ove zime

Povezivao se Rubin iz Kazanja sa fudbalerom Crvene zvezde Hozeom Kanjasom. Kao što smo već pisali, u jednom trenutku se činilo da bi Kanjas karijeru mogao da nastavi u ovom timu. Ruski premijerligaš se raspitivao o Kanjasovim kvalitetima, ali kada je trebalo da dođe do konkretizacije posla, ljudi koje je Rubin ovlastio više se nisu javljali. Međutim, sada bismo možda mogli da dobijemo i jedan od razloga za tako nešto. Ruski mediji pišu da Rubin želi bivšeg igrača Partizana Miloša Jojića.

Ruski tim bi, prema ovim izvorima, mogao da bude pojačan Jojićem ove zime. On je jedna od mogućih opcija za Rubin i ekipa koju vodi Leonid Slucki sada razmišlja o angažovanju srpskog fudbalera.

Izabrane vesti

Kanjas i Jojić igraju na sličnim pozicijama, sa tim što je Miloš napadački darovitiji i igra malo više ka protivničkom golu od Zvezdinog igrača koji je trenutno na prodaju i ima neke opcije u Turskoj u ovom momentu.

Zanimljivo je da je Rubin već ove zime doveo jednog srpskog fudbalera, a to je Darko Jevtić koji takođe igra na poziciji veziste.

Treba reći da je Leonid Slucki potpisao petogodišnji ugovor sa Rubinom 19. decembra i to ga je potpisao na pet godina. Naravno, postoji projekat, a želja Sluckog bila je da se već ove zime značajno pojačai igrački kadar. Zato je Jevtić otišao u Rusiju, zato se Rubin raspitivao oko Kanjasa i zato je sada Jojić interesantan. Može se lako zaključiti da Slucki nije bio zadovoljan sa veznim redom koji je zatekao i sada ga renovira.

Rubin je do sada već doveo Ivana Ignjatijeva (Krasnodar), Darka Jevtića (Leh), Denira Makarova, Soltmurada Bakaeva iz Spartaka i Ilju Samošnikova iz Torpeda.

Kada se sve pogleda, Jojić bi došao kao najzvučnije ime, kao igrač koji je u karijeri nastupao za Partizan, Borusiju Dortmund, Keln i sada je u Istanbul Bašakšehiru. Nastupao je i za mlađe kategorije reprezentacije Srbije, kao i za A tim. Igrač je od pedigrea.

Jojić ima 27 godina, a nema minutažu u turskom timu i sigurno bi mu leglo da promeni sredinu. Kada bi se vratio na nivo igara iz Partizana, bio bi veliko pojačanje za mnoge, pa i za Rubin.

U prvoj sezoni u Bašakšehiru je odigrao nešto više od 200 minuta u prvenstvu, odigrao neke utakmice u Kupu Turske i Evropi, ali je u drugom delu sezone nije igrao. Ove sezone nijednom nije bio ni u protokolu i jasno je da Turci ne računaju na njega. Iako ima ugovor do leta 2021, uz još opciju da se ta saradnja produži na još jednu sezonu.

Rubin bi mogao da bude prava sredina za Jojića koji je u fudbalski najboljim godinama. Ukoliko bi dobio priliku da igra kod Sluckog, a Rubin nastavi da ulaže i pravi jak tim, to bi bio pun pogodak za srpskog fudbalera kome Bašakšehir nije legao.

Miloš je sada bliži odlasku iz Istanbula, a ako ćemo verovati ruskim medijima poziv Rubina stoji. Videćemo da li će doći i do realizacije i da li će Jojić postati drugi igrač na “ić” koji će pojačati Rubin ove zime posle Jevtića.

Inače, Rubin trenutno drži 13. poziciju na tabeli ruskog šampionata, ima 19 bodova i biće tu velika tuča za opstanak do kraja sezone. Sa dolaskom Sluckog i ovakvim ulaganjima Rubin se svakako nada da će se izvući iz bule, a Jojić bi mogao da bude dodatni kamen u mozaiku celog projekta.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara