Zvezdina Grupa F
Zvezdina Grupa F

Nije moglo mnogo bolje: Zvezda protiv Brage, Ludogoreca i Midtjilanda

pet. 27.08.21. | 11:44

Idealan žreb u Istanbulu

Moglo je atraktivnije, ali sa takmičarske strane Crvena zvezda je na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope prošla – savršeno. Šampion Srbije će se na jesen takmičiti u Grupi F u kojoj će joj protivnici biti Braga, Ludogorec i Midtjiland.

Neće naravno biti lako, sve su to timovi u rangu sa crveno-belima, ali dovoljno je reći da je Zvezda, samo primera radi, iz prvog šešira izbegla Lion, Napoli, Bajer Leverkuzen, Lacio, Monako, a iz trećeg i Real Sosijedad, Betis, Fenerbahče ili najjačeg rivala iz te grupe – Vest Hem.

U četvrtom šeširu je bilo i lakših rivala, ali opet je najbitnije da je šampion Srbije izbegao Galatasaraj, a možda bi bilo i previše da je na kraju žreba izvukla Rapid iz Beča ili Šturm.

Sve skupa, više nego dobro. Odlično!

SASTAV GRUPA LIGE EVROPA

Grupa A: Olimpik Lion, Rendžers, Sparta Prag, Brondbi

Grupa B: Monako, PSV, Real Sosijedad, Šturm Grac

Grupa C: Napoli, Lester, Spartak Moskva, Legija Varšava

Grupa D: Olimpijakos, Ajntraht, Fenerbahče, Antverpen

Grupa E: Lacio, Lokomotiva Moskva, Olimpik Marselj, Galatasaraj

Grupa F: Braga, Crvena zvezda, Ludogorec, Midtjiland

Grupa G: Bajer Leverkuzen, Seltik, Betis, Ferencvaroš

Grupa H: Dinamo Zagreb, Genk, Vest Hem, Rapid Beč

Grupna faza Lige Evrope će se inače igrati od 16. septembra do 9. decembra, a za razliku od ranijih sezona i trećeplasirani tim iz svake grupe – sada ih ima četiri manje, pa je konkurencija znatno jača – nastaviti evropsku odiseju. Ali u Ligi konferencije, odnosno u baražu u kojem će igrati sa drugoplasiranim iz jedne od osam grupe trećeg po rangu evropskog takmičenja. Pobednik tog meča igraće osminu finala Lige konferencije.

Pobednik svake grupe Lige Evrope ide direktno u osminu finala, dok će se drugolasirani za mesto među 16 najboljih boriti sa trećeplasiranim iz Lige šampiona.

Podsetimo, Crvena zvezda je plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope već zaradila 5.478.000 evra, dok će finansijske nagrade u nastavku takmičenja izgledati ovako:

Pobeda u grupnoj fazi: 630.000

Remi u grupnoj fazi: 210.000

Prvi u grupi: 1.100.000

Drugi u grupi: 550.000

Treći u grupi/baraž: 500.000

Osmina finala: 1.200.000

Četvrtfinale: 1.800.000

Polufinale: 2.800.000

Finale: 4.600.000

Šampion: 8.600.000

Rezultati Crvene zvezde u Ligi Evrope ove sezone će biti posebno važni, jer bi šampion Superlige u saradnji sa Partizanom vrlo lako mogao da srpskom fudbalu donese i dodatno drugo mesto u Ligi šampiona, jedno u Ligi Evrope, te sve skupa pred predstavnika na međunarodnoj sceni. Opširnije o koeficijentima čitajte OVDE.

 


tagovi

FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara