Nije poraz, ali se agonija nastavlja... Dijego Kosta mesec i po dana bez gola, topi se prednost Botafoga

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 02:48

Neprijatna situacija za sastav Bruna Laža, koji je remizirao na svom terenu sa Gojasom, pa nakon 25. kola ima samo sedam bodova više od Bragantina - 1:1

Serija od tri uzastopna poraza je zaustavljena, ali tom činjenicom niko večeras na stadionu Nilton Santos nije bio previše zadovoljan. Botafogo je nastavio da niže neuspehe i topi prednost na vrhu tabele, pošto je uspeo da izgubi dva boda i u okršaju sa Gojasom - 1:1 (0:1).

Daleko od toga da sastav Bruna Laža nije zaslužio više. Bio je bolji protivnik i ekipa koja je diktirala tempo i stvarala šanse, ali sebi nije smela da dozvoli onako loše otvaranje utakmice i toliki broj promašaja.

Izabrane vesti

Fantastična atmosfera nije bila dovoljna da sama proguta Gojas. Naprotiv, gosti su odlučno ušli u utakmicu, što im se vratilo u 27. minutu, kada je posle kornera Giljeremea Lukas Halter nadvisio svoje čuvare i neometan glavom prosledio loptu iza leđa Lukasa Perija.

Dijgeo Kosta je u 10. minutu iskristio lošu povratnu loptu igrača Gojasa iz vezno reda, presekao je to dodavanje, ušao u gol šansu i šutirao, ali je blistavo intervenisao Tadeu. Vremešni napadač je poslednji pogodak postigao još krajem avgusta protiv Baije, kada se dva puta upisao u strelce. Od tada se nije upisao u strelce, a Botafogo nije ostvario pobedu, pa je njegova nervoza tokom meča bila očigledna i konstatno se uvećavala.

Drugo poluvreme nije moglo da počne na bolji način po igrače domaćeg tima. Bila je to prava magija Tikinj Soaresa koji je sa ivice kaznenog prostora poslao projektil koji je propao u same desne rašlje i doveo atmosferu na tribinama Olimpika Nilton Santos u stanje potpune ekstaze.

Ipak, baš tada je krenula potpuna agonija među domaćim igračima i navijačima. Nekoliko minuta kasnije DIjego Kosta je propustio još jednu veliku priliku, dok je u 83. minutu Danilo Neves uzdrmao prečku.

Urganski naleti nastavljeni su i u samom finišu, ali se Tadeu nije dao savladati, pa je Botafogo morao da se zadovolji osvajanjem jednog boda. To je nakon 25. kola Serije A dovoljno za samo sedam bodova više od zahuktalog Bragantina, a u narednom kolu Botafogo ide na noge Fluminenseu.

BRAZIL 1 – 25. KOLO

Subota

Fortaleza – Gremio 1:1 (1:0)

/Galjardo 44pen - Luis Suarez 80/

Flamengo – Baija 1:0 (0:0)

/Pedro 61pen/

Kujaba - Fluminense 3:0 (0:0)

/Klajson 57, Alan 64, Sobral 87/

Sao Paulo - Korintijans 2:1 (2:1)

/Kaleri 40, 45+2 - Romero 3/

Nedelja

Internasional - Atletiko Mineiro 0:2 (0:0)

/Hulk 73, Igor Gomes 81/

Koritiba – Atletiko Paranaense 2:0 (2:0)

/Viktor Luis 14, Slimani 45+2/

Kruzeiro – Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Kastan 21 – Benitez 28/

Santos – Vasko da Gama 4:1 (3:1)

/Markos Leonardo 15pen, 45+3, Rinkon 45+1, Soteldo 75 – Vegeti 31/

Bragantino – Palmeiras 2:1 (0:1)

/Eduardo Saša 61pen, Erik Ramires 90 – Endrik 15/

Utorak

Botafogo - Gojasc 1:1 (0:1)

/Soares 52 - Halter 27/



tagovi

Dijego KostaBruno LažBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara