Nije povređen, već raspucan: Kramarić doneo Hrvatima prvo slavlje u Ligi nacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 20:04

Golgeter Hofenhajma igrač odluke, Ivan Perišić igrač utakmice - 2:1

Nije želeo Zlatko Dalić dodatno da opterećuje Andreja Kramarića jer je napadač Hofenhajma sa blagom povredom dočekao meč protiv Šveđana, pa je ostao na klupi za rezervne igrače. Ipak, kada je ozbiljno zagustilo u finišu selektor Hrvatske je na teren morao da pošalje raspucanog napadača, a on je posle samo 10 minuta na terenu rešio pitanje pobednika protiv neugodne selekcije Janea Andersona - 2:1 (1:0).

Hrvati su sa premijerna tri boda u ovom ciklusu Lige nacija ostali u trci za prvo mesto u grupi 3, pa će za tri dana sa ogromnom motivacijom dočekati snažnu Francusku. Ipak, razloga za preterano zadovoljstvo i nema previše, pošto su Vatreni daleko od prave igre kojom bi mogli da zaplaše Trokolore, ali je činjenica da su večeras zaslužili pobedu.

Izabrane vesti

Kramarić jeste bio igrač odluke, ali je najbolji akter meča bio Ivan Perišić koji je dao najveći doprinos kod oba postignuta gola Dalićevog tima. Prvo je u 32. minutu odlično povukao kontranapad Hrtvatske, pronašao na pravom mestu Josipa Brekala, a ovaj u odličnoj poziciji uočio Nikolu Vlašića. Vezisti CSKA iz Moskve nije bilo teško da pronađe nebranjeni deo mreže gola na kojem je stajao Robin Olsen.

Ofanzivni vezista Intera izuzetno je reagovao i u 84. minutu, kada se lukavo "podvukao" iza leđa Pontusu Jansonu, došao do lopte na ivici peterca, a onda na drugoj stativi pronašao Kramarića, koji je odlično ispratio napad svoje selekcije što je nagrađeno pogotkom.

Hrvate je prethodno u 66. minutu šokirao pogodak Markusa Berga. Tada je seriju velikih propusta u postavci napravila čitava odbrana domaćina, pa se tako ušlo u pravu dramu na Maksimiru koja je rešena velikim slavljem Vatrenih.


LIGA NACIJA A - 3. KOLO

GRUPA 3

Hrvatska - Švedska 2:1 (1:0)

/Vlašić 32, Kramarić 84 - Berg 66/

20.45: (2,35) Francuska (3,20) Portugalija (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Andrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara