Džesi Lingard (©Reuters)
Džesi Lingard (©Reuters)

Nije šala - Džesi Lingard u Južnoj Koreji!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 13:16

A do pre koju godinu se premijerligaši otimali za njega...

Pre samo dve i po sezone delovao je nezaustavljivo u Premijer ligi, sada je u Južnoj Koreji! Nije šala, informacija koju je pre nekoliko dana u etar pustio jedan od britanskih tabloida ispostavila se tačnom – Džesi Lingard nastaviće karijeru u Istočnoj Aziji.

Vest Dejli Mejla potvrdio je ovog utorka Fabricio Romano dodavši da je 31-godišnji engleski vezista već prošao prvi deo medicinskih pregleda te da će, u slučaju da sve protekne prema očekivanjima, potpisati dvogodišnji ugovor sa Seulom.

Izabrane vesti

A, do pre dve i po godine premijerligaši su se otimali za njega. Nakon što je kod Ole Gunara Solskjera ostao bez minuta u Premijer ligi tokom prvog dela sezone 2020/21, Lingard je na zimu otišao na pozajmicu u Vest Hem. I zapalio Premijer ligu. Na 16 utakmica postigao je devet i namestio pet golova za londonski tim i privukao pažnju brojnih klubova na Ostrvu.

Ipak, Lingard je odlučio da se vrati u matični klub i dobru formu prenese na Old Traford, i mada se to ispostavilo kao velika greška – odigrao te sezone 355 minuta u Premijer ligi – engleski klubovi nisu se ohladili od njega. Prema pisanju Atletika Vest Hem je želeo da ga vrati na leto 2022, na stolu je imao i četvorogodišnje ugovore Njukasla i Fulama, ali ih je Lingard sve oterao svojim zahtevom o nedeljnoj plati od oko 200.000 evra i prihvatio unosnu jednogodišnju saradnju sa Notingem Forestom, koji je tada tek ušao u Premijer ligu. I napravio još veću grešku! Sedamnaest mečeva bez konkretnog učinka u prvenstvu i rastanak posle samo godinu dana.

Rastanak posle kojeg Lingard nije mogao da nađe klub. Ili pak nije želeo da pristane na bilo šta. A, nije da nije bilo ponuda. Navodno su ga kontaktirala tri francuska prvoligaša, još nekoliko američkih, međutim, 31-godišnji u prethodnih devet meseci otkako je napustio Siti graund bio je bez kluba. U međuvremenu je trenirao sa Vest Hemom i Al Itifakom, ali očigledno nije uspeo da se izbori za ugovor, te je do nedavno održavao kondiciju samostalno u Dubaiju.

"Hoćeš li samo da se za**bavaš u teretani ili ćeš zapravo da igraš fudbal?", napisao je Pol Skols u komentaru ispod jedne od Lingardovih objava na Instagramu, pokušavši da ga vrati u realnost.

Na kraju, od svih klubova – Seul, da proba da se posle višemesečnog lutanja vrati na pravi put. Mada engleski mediji pišu da bi pored oživljavanja igračke karijere, u Južnoj Koreji Lingard mogao da poradi na razvoju drugih, pritvanih biznisa, budući da Englez ima svoj brend odeće, esport tim I medijsku kompaniju pod nazivom “One Touch Entertainment”. Fudbal mu je, čini se, pao u drugi plan.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Džesi LingardSeul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara