©AFP
©AFP

Nije samo Matić, Murinjo želi tandem vrhunskih vezista: Tijago Pinto krenuo po Usema Auara

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 00:40

Rimljani žele da reše i pitanje ofanzivnog veznog igrača angažovanjem još jednog klasnog fudbalera

Angažovanje Nemanje Matića očigledno je prestavljalo temelj za stvaranje ozbiljne Rome ovog leta, pošto sportski sektor Vučice aktivno radi na dovođenju novih pojačanja. Posle rešavanja pozicije zadnjeg veznog igrača sa bivšim srpskim reprezentativcem, Rimljani su krenuli u poteru za ofanzivnijim - koji bi takođe trebalo da bude vrhunske klase. Kako piše dobro upućeni Đanluka di Marcio, sportski direktor Rome Tijago Pinto u poslednjih nekoliko sati ustremio se ka jednim od najboljih igrača Liona, Usemu Auaru (23).

Prema tvrdnjama Di Marcija, zvanični pregovori još uvek nisu započeti, ali je direktor Vučice, od francuskog kluba zvanično zatražio informacije za darovitog fudbalera koji je prošle sezone odigrao 45 utakmica za Lion u svim takmičenjima, postigao osam golova i ostvario četiri asistencije.

Izabrane vesti

Pinto je krenuo po Auara nakon što je od Sausola dobio informaciju da novopečeni italijanski reprezentativac Davide Fratezi košta 30.000.000 evra. To je suma koju u Rimu očigledno nisu spremni da plate.

Francuski portal Sport.fr otišao je korak dalje pa je napisao da su Đalorosii već poslali prvu ponudu na adresu Liona, tešku 20.000.000 evra. Lion to izvesno neće prihvatiti, već će pokušati da izboksuje veću cenu za svog važnog igrača, ali nema ni mnogo prostora za pregovore s obzirom da je ušao u poslednju godinu ugovora.

Auar je rođen u Lionu, a u klub je stigao sa svega 11 godina i debitovao za prvi tim u februaru 2017. godine, nekoliko meseci nakon što je potpisao trogodišnji profesionalni ugovor sa popularnim Lavovima. Čini se da je sada došao trenutak za novi iskorak u karijeri, a Romin ambiciozni projekat bi mogao da bude prilično primamljiv za mladog igrača.


tagovi

Usem AuarLetnji prelazni rok 2022Žoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara