Nije to tako loše kao što neki misle: Mozzart Bet Superliga je i dalje odskočna daska za inostranstvo

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.09.22. | 10:45

Trojica Igrača kola posle toga otišla u pečalbu

Kao u “Ko to tamo peva”: Nije to tako loše kao što izgleda. Samo sa drugačijim krajem posle te sentence. Jer, Mozzart Bet Superlige i ove sezone pokazuje da u njoj i dalje stanuje kvalitet.

Uostalom, brojke dosta toga govore u prilog elitnog srpskog fudbalskog šampionata: mečevi su na televiziji koja ih prenosi mahom gledaniji nego utakmice „liga petice“. O večitom derbiju da ne govorimo, to je svet za sebe sa armijom navijača sa obe strane. Po starom našem običaju, mnogi negoduju, kritikuju, ali redovno bace oko da vide šta se dešava na terenima od Subotice do Surdulice.

Izabrane vesti

A, pored toga, skauti i sa istoka i sa zapada i dalje špartaju po Srbiji tražeći talente ili neki formirane igrače za njihove klubove. Poslednjih dana prodaje u inostranstvo zabeležili su i Radnik (Milovanović u Hihon), Voždovac (Ćirković u Rusiju), Čukarički (Roganović, verovatno i Šapić u Rusiju), pa Radnički iz Niša (Jovanović u Izrael), Radnički iz Kragujevca (Lukić u Francusku)...

Taman kada dežurni kritičari zavape da više nema šta da se gleda, iskoče kao pečurke posle kiše neki novi igrači koji zapadnu za oko klubovima iz inostranstva.

Jedan zanimljiv podatak: zvanje Igrača kola Mozzart Bet Superlige kao da je postala dodatna preporuka za naše fudbalere za transfer. Od devetorice koja su ponela to zvanje od početka sezone (Štulić jedini dva puta laureat), trojica su potom otišla u inostranstvo!

Nogu je povukao Mihajlo Banjac, koji je čim je podigao trofej otišao u ruski Krasnodar. U sledećem kolu najbolji je bio igrač niškog Radničkog Lazar Jovanović, koji je sada u Izraelu. A, Milan Pavkov je takođe vrlo brzo posle dobijenog priznanja karijeru nastavio u Emiratima.

A, moglo je takvih primera da bude još. Na primer, najbolje ocenjeni igrač jula Veljko Simić je neostvarena želja Krila Sovjetov, koja su uzalud uporno slala ponude. U sam smiraj letnje pijace u Evropi mogao je i Rikardo Gomeš, prošlosezonska Zlatna kopačka, da ode iz Partizana, imao je ponudu na stolu, zvao ga je tokom leta i Panatinaikos. Mirko Ivanić, najbolji fudbaler šeste runde šampionata, jedan je od najtraženijih domaćih igrača, a trenutno i najbolje ocenjeni as Mozzart Bet Superlige.

Kada vide u kakvom su društvu, mogu i Petar Gigić, najbolji u četvrtom kolu i dvostruki laureat Nikola Štulić, uskoro da očekuju da ponude stignu i na njihov sto...

Mozzart Bet Superliga ima šta da ponudi, prepoznaju to i gledaoci, a otkako je kompanija Mozzart postala generalni sponzor, klubovi su dodatno ojačali i možemo da očekujemo mnogo kvalitetnije utakmice u nastavku šampionata.

Budi pobednik. Gledaj Mozzart Bet Superligu.


tagovi

Mihajlo Banjacigrač kolaIgrač kola Mozzart Bet SuperligePetar GigićNikola ŠtulićRikardo GomešMilan PavkovMirko Ivanićveljko simićSaša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara