Rafael Varan (©Reuters)
Rafael Varan (©Reuters)

Nije Varan kriv

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.08.20. | 09:33

Madriđani ozbiljno pokvarili utisak nakon osvojene šampionske titule. Kao glavni krivci za neuspeh u Ligi šampiona oslovljeni Zinedin Zidan i Eden Azar

Šampionska titula je ponovo u vitrinama, ali kada Real Madridu prerano oduzmete šansu da se bori za titulu prvaka Evrope onda ste ste na pragu da mu tu istu sezonu proglasite neuspešnom. Kraljevski klub je ostavio gorak ukus u ustima na kraju ove sezone, a revanš sa Mančester Sitijem pokazao je da je ovaj tim ipak daleko od šampionskog i da na njemu još mora mnogo da se radi kako bi postao nepobediv.

Rafael Varan je svojim greškama poveo Madriđane u provaliju na Etihadu, ali tamošnja štampa ovog jutra ne želi da stavi odličnog štopera na stub srama, već je prst uperen ka onim odgovornijim faktorima. Pre svega ka Zinedinu Zidanu. Prema pisanju ugledne Marke, Francuz je napravio nekoliko ozbiljnih grehova. Onim ključnim se smatra izostanak Vinisijusa iz tima. Rodrigo jeste zabeležio asistenciju, ali nije bio ni približno opasan po protivničku odbranu koliko se smatra da bi bio njegov sunarodnik. Zidan nije odgovoran za Varanove nepromišljene poteze, ali je mogao mnogo više da utiče na igru na terenu. Umesto da pokuša nešto formacijski da promeni, kako bi preokrenuo meč, on je sve do samog finiša izvršio samo jednu izmenu i to "pozicija za poziciju" - Asensio za Rodriga. Ulasci Lukasa Vaskeza, Valverdea i Jovića stigli su prekasno. I pored svega toga Vinisijus je ostao na tribinama, a Realu je preko bio potreban neko ko je sposoban da promeni ritam na terenu i napravi problema protivničkoj odbrani. Zidanove zasluge za osvajanje titule niko ne želi da osporava, ali sinoć ni u jednom trenutku nije uspeo da približi svoj tim plasmanu u četvrtfinale.

Izabrane vesti

NAJGORA SEZONA U KARIJERI EDENA AZARA

Madriski AS sa druge smatra da je Eden Azar bio taj koji ove sezone nedostajao Real Madridu da bi se napravio bolji rezultat u Ligi šampiona. Belgijanac je zabeležio šest nastupa u elitnom takmičenju bez postignutoog gola. Sinoć je bio u starnoj postavi, ali za 83 minuta igre nije uspeo da učini ništa konkretno. Na taj način belgijski as je završio jednu od retkih očajnih sezona u karijeri, što je nedavno i sam priznao rečenicom: "Imao sam najgoru sezonu u karijeri".

Ako je za opravdanje, a smatramo da jeste. Eden Azar je ove sezone bio prava žrtva povreda. Zbog njih je više od mesec dana bio van terena, a kada se vratio bilo mu je izuzetno teško da se vrati na pravi put. Imao je problema sa kilažom, koju je kasnije korigovao, potom i operaciju fibule, a u međuvremenu je propustio i veliki broj utakmica. Naravno, o ulasku u bilo kakav takmičarski ritam nije bilo ni govora.

Delovalo je da bi mogao da se vrati u februaru, ali je fibula pnovo predstavljala problem. Štucao je i posle pauze izazvane pandemijom virusa koroona, ali mu je Zidan ipak pružio poverenje u finalu, verovatno uzdajući se u njegovo iskustvo u ovakvim utakmicama.

Na kraju, bilans najsupljeg pojačanja u istoriji Kraljevskog kluba nije mogao da bude gori: 1.545 minuta na terenu, 22 utakmice (16 u Primeri), jedan gol (protiv Granade), sedam asistencija. Prosek njegovog učešća u golovima Real Madrida bio je 193,12 minuta. Jasno je da sezona 2020/2021. ne može da bude gora od ove.


tagovi

Rafael VaranZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara