Nikad viđeno u golmanskom svetu: David de Hea ode na 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 11:06

Ugovor karijere

Možda  se prošla sezona, posebno njen kraj, može smatrati najlošijom u karijeri, međutim, David de Hea se toliko puta dokazao u dresu španske reprezentacije i Mančester junajteda da nije ni čudo što je, ipak, isterao svoje. Čuvar mreže Crvenih đavola dogovorio je potpis novog ugovora sa engleskim velikanom pod uslovima kakvi nikad ranije nisu viđeni u golmanskom svetu.

Svi engleski mediji javljaju da je uprava Mančestera popustila i pristala na zahteve De Hee, pa će tako 28-godišnji Madriđanin, čim se ekipa vrati sa turneje po Australiji i Aziji, overiti saradnju na pet godina, ostaće u klubu do juna 2024, a za to vreme zaradiće okruglo 100.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ugovor je takav da u svakoj sezoni garantuje De Hei 20.000.000 evra, bez bonusa, što ga čini ubedljivo najplaćenijim golmanom u istoriji fudbala. Ukoliko Junajted u međuvremenu nešto i osvoji cifra se automatski povećava, mada kako trofeji zaobilaze Old Traford, deluje da će, bar prvih sezona, morati da se zadovolji „samo“ osnovnom platom. Po engleskim noramama, 350.000 funti sedmično, što ga svestava na drugo mesto najplaćenijih igrača tima, iza Aleksisa Sančeza, a ispred Pola Pogbe.

Ovakav scenario je u neku ruku bio očekivan, jer Mančester nije smeo da dozvoli da izgubi jednog od najboljih golmana sveta. Prošle sezone aktivirao je klauzulu kojom je produžio saradnju s njim do leta 2020. Da sad nije postigao sporazum rizikovao bi da već od zime ostane bez Davida de Hee, i to za džabe, posebno što je Pari Sen Žermen obletao oko golmana i tražio način da ga dovede. Sad je takva mogućnost, praktično neizvodljiva.

De Hea je iskoristio situaciju, diktirao svoje uslove i dobio šta je tražio. Posle 897 odbrana i 128 utakmica bez primljenog gola, četiri nagrade za klupskog igrača sezone, smatra da je i zaslužio. Ili je, ipak, previše?

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara