Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Nikada se nije pokazalo mudrim rano otpisati Bavarce

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 15:07

Bajern gostuje Bohumu, "kralju remija", u 22. kolu Bundeslige

Moramo da se vratimo 12 godina unazad u istorijskim knjigama nemačkog i međunarodnog fudbala da bismo došli do sezone 2011/2012. Bila je to poslednja kampanja u kojoj Bajern Minhen nije osvojio titulu nacionalnog šampiona. Trenutno se stiče utisak da će bavarski gigant da prekine trijumfalan niz, a meč u Bohumu pokazaće ima li krize u redovima tima Tomasa Tuhela i smeši li se nekadašnjem strategu Dortmunda, PSŽ-a i Čelsija skorašnje pražnjenje fioka u Zebener Štrase.

Bajern je drugoplasiran, ali to nije pozicija kojom se velikan iz Minhena zadovoljava. Zaostatak od lidera Leverkuzena iznosi osam bodova, ali nikada se nije pokazalo mudrim rano otpisati Bavarce. Možda baš ova utakmica vrati Tuhelove pulene na pravi put.

Izabrane vesti

Posle subotnjeg programa Bundeslige, branilac šampionskih lovorika s pažnjom je iščekivao šta će da uradi Leverkuzen. Bajer je u potpunosti opravdao status favorita na terenu Hajdenhajma i sada će Ćabi Alonso i njegovi aduti da gledaju kako će se bavarski tim ponašati u nedelju.

17.30: (8,00) Bohum (5,30) Bajern Mihnen (1,35)

Inače, ekipa iz Minhena je već prokockala DFB kup, dok će joj u Ligi šampiona biti teško da prođe u četvrtfinale. Definitvno je prerano za labudovu pesmu, a da nije u pitanju Bajern, onda bi statistika ove sezone sigurno bila izuzetno dobra. Ovako, na Alijanc Areni se traže samo pobede, a Bajern nije uspeo da postigne gol u dve od poslednjih pet utakmica u Bundesligi. To je jednako čest slučaj kao i na prethodna 153 duela u prvenstvu.

Čak i u minule dve utakmice Bajern je bio relativno bezopasan u napadu. Prvo je usledio gorak poraz od 0:3 u utakmici u Leverkuzenu, a zatim je velikan iz Minhenaa izgubio 0:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona od rimskog Lacija na Olimpiku.

Hari Kejn, Tomas Miler i drugovi pokušaće da prekinu niz od dva neuspeha, ali u boj će morati bez nekoliko povređenih saboraca kao što su Alfonso Dejvis, Kingsli Koman i Serž Gnabri.

Minhenski klub pre nedelju dana očigledno nije bio ravnopravan u direktnoj borbi za titulu u Leverkuzenu, a nekoliko dana kasnije nije bio mnogo bolji ni u Ligi šampiona u obračunu sa Lacijom.

"Odustajanje ne dolazi u obzir", oštar je strateg gostiju Tomas Tuhel. "Možda će nas to malo boleti, ali moramo se izvući iz problema, crpiti snagu čak i iz neuspeha i prihvatiti ih kao novi izazov".

S druge strane, domaćin iz Severne Rajne Vestfalije je od božićnih praznika izgubio samo jednu utakmicu i to na terenu Dortmunda. Inače, Bohum je bez pobede u minula tri susreta i nije baš da je raspoloženje u Die Unabsteigbarenu baš veselo. Ali, tim Tomasa Leča nije nimalo lako pobediti.

"Kralj remija" igrao je X u 10 od ukupno 21 prvenstvene utakmice.

"Spremni smo za ovaj meč", najavio je domaći strateg Tomas Leč. "Prvi put u karijeri treniraću tim protiv Bajerna pred našim navijačima. Kod kuće je uvek lepše, biće posebna atmosfera. I reći ću još jednom, verujemo jedni u druge".

BUNDESLIGA – 22. KOLO

Petak

Keln - Verder 0:1 (0:0)

/Endžinma 71/

Subota

Darmštat - Štutgart 1:2 (0:1)

/Sejdel 90+5 - Girasi 14, Daud 90+2/

Hajdenhajm - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)

/Klajndejst 87 - Frimpong 45+2, Adli 81/

Hofenhajm - Union Berlin 0:1 (0:0)

/Aronson 84/

Majnc - Augzburg 1:0 (1:0)

/Van den Berg 44/

Volfzburg - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

/Gerhart 64 - Filkrug 8/

RB Lajpcig - Menhengladbah 2:0 (1:0)

/Simons 14, Openda 57/

Nedelja

15.30: (2,45) Frajburg (3,40) Ajntraht Frankfurt (3,10)

17.30: (8,00) Bohum (5,30) Bajern Mihnen (1,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajern MinhenBohum

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara