Filip Kostić ©Reuters
Filip Kostić ©Reuters

Niko kao Kostić u martu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 17:31

Reprezentativac Srbije proglašen za najboljeg igrača Bundeslige u trećem mesecu 2021. godine

Igra Filip Kostić u fantastičnoj formi. Jedan je od najzaslužnijih za sjajne rezultate Ajntrahta u poslednje vreme, u martu je postigao dva pogotka i to uz stoprocentnu realizaciju. Kao nagrada stiglo je priznanje Bundeslige, Kragujevčanin je proglašen za najboljeg igrača elitnog ranga nemačkog fudbala u martu.

Reprezentativac Srbije je upisao tri nastupa u minulom mesecu, u remiju sa Štutgartom bio je jedini strelac Ajntrahta, dok je u ubedljivom trijumfu nad Union Berlinom (5:2) upisao gol i asistenciju. Sjajan je i podatak da je u martu dva puta pretio protivničkim golmanima i isto toliko puta ih savladao. Nagradu je dobio u jakoj konkunreciji, odabran je za igrača meseca ispred Roberta Levandovskog, Leona Gorecke, Tomasa Milera, Vuta Vehorsta i Kristofera Enkunkua.

Izabrane vesti

Subota, 15.30: (2,65) Menhengladbah (3,30) Ajntraht Franfurkt (2,65)

Iako se na početku sezone mučio sa povredom, uspeo je da se vrati na pravi put i u poslednje vreme pruža vrhunske partije, zbog kojih je tim sa Komercbank Arene trenutno četvrti na tabeli Bundeslige i na dobrom je putu da se domogne Lige šampiona. Ekipa Adija Hitera ima sedam bodova više od petoplasiranog Dortmunda, a do kraja je ostalo još šest rundi. Ajntraht može da se pohvali i da je uz Bajern tim sa najmanje poraza ove sezone u elitnom rangu (tri), pa se čini da bi reprezentativac Srbije kao krunu za svoje blistave partije u tekućoj sezoni mogao da dobije priliku da se po prvi put u karijeri okuša u najkvalitetnijem takmičenju Starog kontinenta.

Saigrače je u tekućoj sezoni spajao sa golom u 11 navrata i drugi je asistent lige iza Tomasa Milera. U jednoj jako bitnoj kategoriji za spoljne igrače je bez premca u Bundesligi, kako je u martu uputio 22 centaršuta i prema tom parametru mu nema ravnih. Zbog briljantnih izdanja zasut je komplimentima sa svih strana, a reči nije štedeo ni šef struke minhenskog Bajerna Hansi Flik.

"Po levom boku je jedan od najboljih asistenata u Bundesligi, možda i u Evropi. Sve što radi ima početak i kraj".

Bivši fudbaler kragujevačkog Radničkog je karijeru u inostranstvu počeo pre devet godina u dresu Groningena, put ga je posle dve godine odveo u Bundesligu, gde je pre Ajntrahta igrao za Štutgart i HSV. Posle odličnih partija poraslo je i interesovanje za njegove usluge, ali prema pojedinim procenama, za razliku od sportskog direktora Fredija Bobića i trenera Adija Hitera, očekuje se da Kostić ostane u Frankfurtu.

"Kostić igra fantastičnu sezonu i zbog toga će sigurno biti dosta interesovanja top klubova za njega. Ali, Kostić i dalje vidi sebe u Ajntrahtu. Kruže glasine da je Srbin, koji je u klub došao 2018. iz Hamburga, počeo i da gradi kuću u Frankfurtu", piše portal Gol.



tagovi

Filip KostićAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara