Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Niko kao Murinjo: Ni Hamilton neće u Formulu 2, moram da budem ambiciozniji od Arsenala

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 09:40

Totenhemov trener o Ligi Evrope i velikom gradskom rivalstvu

Nekad nam je simpatičan, nekad nam se učini previše gordim, ali da je bez njega dosadno – dosadno je. Jer retki su treneri tako besni kad izgube, retki su tako otvoreni kad pobede. I pride, niko, ama baš niko ne ume da pecne rivala kao što to čini Žoze Murinjo. Pa na konstataciju da je učinio veliki plezir navijačima Totenhema savladavši Arsenal u derbiju Londona Portugalac mirno odgovara tvrdnjom da ga ne zanima samo to da bude “bolji od komšije”.

Izabrane vesti

Tako navijači mogu da gledaju. Ja moram da budem ambiciozniji od toga”, rekao je Murinjo.

Nažalost po njega, sasvim je moguće da će mu ove sezone to što je ispred Arsenala ostati jedina satisfakcija. Liga šampiona im je van domašaja, a navijače neće zadovoljiti Liga Evrope. Neće ni Žozea Murinja. Samo što on to ume da objasni.

Sa sebične strane, mogu da kažem da smo od dana kada sam ja stigao uzeli bodova taman za četvrto ili možda peto mesto. Sa svim problemima koje smo imali. Ali ne želim da budem sebičan i ne želim da razmišljam kao navijač i da budem srećan samo zato što sam ispred Arsenala… Liga Evrope nije najveće takmičenje u Evropi. Ne verujem ni da bi Luis Hamilton bio posebno srećan kad bi osvojio Formulu dva ili 3000 ili kako je već zovete”, jasan je Murinjo.

Uostalom, ako neko ima osnova da kaže da je prerastao Ligu Evrope onda je to baš Posebni.

Nisam zaljubljen u to takmičenje, ali bih voleo da ga igramo. Kad već ne možeš da igraš Ligu šampiona onda igraš Ligu Evrope. Ja sam je igrao samo dva puta u karijeri. Oba puta sam je osvojio. Ne bi bilo loše da je odigram i treći put i osvojim i treći put”, završava Murinjo, malo u šali, više u zbilji. 


tagovi

Žoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara