Niko Kovač (©Reuters)
Niko Kovač (©Reuters)

Niko Kovač se iz Dortmunda sveti Bajernu?

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 09:53

Lotar Mateus je uveren

Pominjalo se još jesenas, ali je Lusijan Favr tada preživeo. Međutim, nakon poraza u derbiju sa Bajernog i izvesnog ispadanja iz šampionske trke ponovo se priča o smeni trenera Borusije Dortmund. I ponovo se priča o Niku Kovaču kao njegovom nasledniku. S tim da sada cela priča zvuči nešto realnije, mada i dalje ostaje pitanje da li bi ovaj predlog mogao da prođe kod navijača s obzirom na veliko rivalstvo dva kluba.

Međutim, ako pitate legendarnog Lotara Mateusa

Izabrane vesti

Favr ide, Niko Kovač dolazi. To mi je prvo palo na pamet”, rekao je Mateus komentarišući priznanje samog Favra da će se posle poraza od Bajerna opet raspravljati o njegovom status.

Tako je već mesecima. Ne čitam novine, ali znam šta se priča. Miran sam i verujem u svoj rad, a o tome ću da govorimo za nekoliko nedelja”, pozvao je Favr na strpljenje.

Sedam bodova zaostatka u odnosu na Bajern i to u sezoni u kojoj Bavarci nisu baš terorisali rivale od samog starta neću mu ipak pomoći da umiri javnost.

I zato Kovač, koji je sa Bajernom osvojio duplu krunu, ali je ipak smenjen u novembru. Zameralo mu se na tome što nema jasan plan igre i zbog toga što igrači kod njega ne napreduju. Nije ni lak za saradnju, pa je imao i problema u svlačionici.

Međutim, zna posao i osvajao je titule – Kup čak i sa Ajntrahtom – a čelnici Borusije ne kriju da žele da opet budu šampioni Nemačke. Još jesenas se spekulisalo da bi mogli da krenu po Ralfa Rangnika, u međuvremenu je završio u Milanu, Rodžera Šmita, sad je trener PSV-a, te Maurisija Poketija, koji ne zna reč nemačkog. Kovač baš zato možda i jeste najbolji izbor. A možda i dobra prilika za Kovača da se osveti Bavarcima što su ga se tako lako odrekli.



tagovi

Niko Kovač

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara