Ronaldo (© Reuters)
Ronaldo (© Reuters)

Niko nikad kao on

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 11:25

Ronaldo na početku kvalifikacija za EURO 2024 obara još jedan rekord

Uramio je rekorda ne zna im se broj, a bogatoj kolekciji dodaće još jedan. Postaće Kristijano Ronaldo fudbaler sa najviše utakmica u dresu jedne reprezentacije otkako je sveta i veka.

Kad se u četvrtak pojavi u opremi Portugala, na početku kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2004, iskusni napadač će se osamiti na vrhu liste igrača koji su najviše puta reprezentovali državu. U ovom trenutku je poravnat sa Baderom Al Mutavom iz Kuvajta, ali će ga čim odigrao sekund tokom duela sa Lihtenštajnom – prestići.

Izabrane vesti

Biće to Ronaldova 197. utakmica za Portugalija, Al Mutava će ostati na 196, trećeplasirani je Son Čin An iz Malezije (195), dok su u TOP deset još: Ahmed Hasan (Egipat, 184), Ahmed Mubakar (Oman, 183), Serhio Ramos (Španija, 180), Andres Gvardado (Meksiko, 179), Mohamed Abdulaziz al Deajea (Saudijska Arabija, 178), Klaudio Suares (Meksiko, 177) i Đanluiđi Bufon (Italija, 176).

S obzirom da je Bader al Mutava poslednji put za selekciju Kuvajta igrao 14. juna 2022, kao i da je u januaru napunio 38 godina, deluje da neće biti u prilici da se trka sa Ronaldom. Pogotovo ako se imaju u vidu Kristijanova posvećenost, briga o telu i želja da i dalje igra za državni tim. Samim tim, postaće uskoro prvi čovek koji će probiti granicu od 200 mečeva za reprezentaciju.

Prvu utakmicu za Navigatore Ronaldo je odigrao 20. avgusta 2003, a zasad poslednju 10. decembra prošle godine u Kataru, u četvrtfinalu Mundijala, protiv Maroka.

Dosad je autorizovao 118 golova: 36 u mundijalskim kvalifikacijama, 31 u kvalifikacijama za EP, 14 na završnim turnirima EP, osam na Svetskim prvenstvima, sedam u Ligi nacija, dva na Kupu konfederacija i 20 na prijateljskim mečevima.

Iako je otišao u arapski svet, od pre nekoliko meseci nosi saudijskog dres Al Nasra, Ronaldova zvezda i dalje sija.


tagovi

reprezentacija PortugalaKristijano RonaldoEURO 2024kvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara