Nikola Krstović je hit Serije A! Piše istoriju, došao i Inter da ga gleda

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.09.23. | 17:00

Crnogorac simbol bajkovitog starta sezone za Leće

Mnogi sjajni golgeteri su stasavali na jugu Italije u žuto-crvenom dresu Lećea početkom ovog milenijuma. Sve ih je otkrio ili promovisao Pantaleo Korvino, direktor kluba u periodu od 1998. do 2005. godine. Počevši od Kristijana Lukarelija, preko Havijera Čevantona, Valerija Božinova do Mirka Vučinića. Otkrio je i tada anonimnog Bugarina Dimitra berbatova ali je njegov transfer propao u poslednjem sekudnu.

Korvino se u direktorsku fotelju Lećea vratio pre tri godine i nastavio da radi ono što najbolje zna. Da otkriva mlade talente. Naprimer, Mortena Hjumlanda je našao u Admiri za 2.500.000 evra a prodao ga u Lisabon za 18.500.000. Letos se stari vuk opkladio na crnogorskog napadača Nikolu Krstovića, na mala vrata ispraćenog iz Crvene zvezde u Dunajsku Stredu gde je dao 27 golova na 66 mečeva za dve godine. Za mnoge je bilo iznenađenje da će Korivno ključeve napada poveriti malo poznatom Crnogorcu ali sada mu svi aplaudiraju.

Izabrane vesti

Krstović je danas postao prvi i igrač u istoriji Leća koji je na prva tri meča u Seriji A tri puta zatresao mrežu! Nakon pogodaka protiv Fiorentine i Salernitane, danas je zatresao i mrežu na gostovanju Monci za remi (1:1) i nastavak sjajnog starta sezone za Leće koji još nema poraz. Sve je ovo iznad svih mogući očekivanja. Malo fali vatrenim južnjacima da se zapale, stadion Via del Mare će narednih nedelja biti dupke pun...

Krstović se drugi put zaredom našao u ulozi startera i već posle 55. sekundi meča u Monci dobio poklon da nastavi golgetersku seriju. Luka Kaldirola je skrivio jedan od najbržih penala u istoriji Serije A pošto je srušio švedsko krilo Pontusa Alkmvista, još jednu letnju Korvinovu opkladu. Krstović je bio neumoljiv sa bele tačke... Inače, meč je sa tribina posmatrao Interov direktor Pjero Auzilio koji je prema pisanju italijanskih medija došao da bi prvi put uživo pogledao Krstovića i Moncinog vezistu Andreu Kolpanija

Leće je dvadesetak minuta držao vođsto a onda popustio. Strelac je bio pomenuti Kolpani koji je izjednačio nakon prodora i duplog pasa sa Kolombom. Oba tima su u nastavku igrala otvoreno i tražila drugi gol, Leće je najviše napadao po krilima, Monca kroz sredinu.

Od 55. minuta je Leće ostao sa igračem manje nakon što je snažni Baskiroto napravio grub prekršaj nad Kolombom pa je Leće morao da se brani do kraja. I odbranio se! Bila je Monca bolja, čak i zatresla mrežu ali je VAR opravdano poništio pogodak mladom Karboniju. U finišu meča je i Monca ostala bez igrača pošto je Kaldirola isključen pa je pritisak opao i gosti su osvojili bod.

A sjajan start sezone ima i novajlija u ligi Frozinone koji je danas ludim preokretom savladao Sasuolo 4:2. Sedam bodova posle četiri kola su učinak kojem se malo ko nadao. Mogla bi ovo da bude treća sreća za žuto-plave nakon što su prethodna dva učešća u Seriji A završili ekspresnim ispadanjima. Ovog puta izgledaju ozbiljnije...

Sasuolo je za dvadesetak minuta igre došao do 2:0 golovima Andree Pinamontija koji polako počinje da pokazuje taj potencijal o kojem se pričalo godinama. Delovalo je da će Neroverdi rutinski da privedu poluvreme kraju ali je Ruan napravio glup penal iz kojeg je marokanski napadač Čedira udahnuo život domaćima.

Frozinone je furiozno otvorio drugi deo igre i napao svim silama. Vezista Luka Maciteli je izrastao u apsolutnog junaka preokreta i pobede. Momak koji je letos otkupljen od Monce je sa dva gola u 72. i 76. minutu nokautirao Sasuolo. Mogao je meč da se završi i 3:3 ali se završio 4:2. Prvo je Frozinonoev golman Turati izveo pravo remek delo izvadivši loptu ispod prečku nakon šuta Seide u 90. minutu, a potom je Čedira izašao sam na golmana i nesebično asistirao Liroli za potvrdu trijumfa.

SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Juventus - Lacio 3:1 (2:0)

/Vlahović 10, 67, Kjeza 26 - Luis Alberto 64/

Inter - Milan 5:1 (2:1)

/Mhitarijan 5, 69, Tiram 38, Čalhanoglu 79pen, Fratezi 90+3 - Leao 57/

Đenova - Napoli 2:2 (1:0)

/Bani 40, Retegi 56 - Raspadori 76, Politano 84/

Nedelja

Kaljari - Udineze 0:0

Frozinone - Sasuolo 4:2 (1:2)

/Čedira 45+4 penal, Maciteli 70, 76, Lirola 90+6 - Pinamonti 7, 24/

Monca - Leće 1:1 (1:1)

/Kolpani 24 - Krstović 3 penal/

18.00: (2,45) Fjorentina (3,40) Atalanta (2,85)

20.45: (1,43) Roma (4,40) Empoli (8,00)

Ponedeljak

18.30: (3,45) Salernitana (3,30) Torino (2,30)

20.45: (3,10) Verona (3,40) Bolonja (2,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola KrstovićPantaleo Korvino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara