Nemanja Nikolić (©Starsport)
Nemanja Nikolić (©Starsport)

Nikolić: Bukari nas motivisao, ružno je ono što je rekao, ja ne bih ni da je Zvezda 16. na tabeli

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.23. | 20:37

“Nikada ne bih ponižavao i omalovažavao drugu ekipu“, rekao je Partizanov napadač

Osman Bukari je pretio preko novina, ali Crvena zvezda nije prešla sa reči na dela. Partizan je slavio sa 2:1 u 171. večitom derbiju i negde i očekivano pobedu „posvetio“ baš Bukariju. Tačnije, bar je to učinio Nemanja Nikolić, sasvim razumljivo.

Jer podsetimo, Bukari je rekao da ne očekuje tek tamo neku pobedu, već pobedu od 3:0 ili 4:0, pošto smatra da je Zvezda toliko bolja od večitog rivala. Ali...

Izabrane vesti

Mi smo donekle između nas i očekivali da ćemo da pobedimo, mislim, verovali smo. Možda je i njihov igrač zaslužan za to, pošto je ružno izjavio da će da nas pobede 4:0“, počeo je Nikolić u razgovoru sa novinarima posle meča.

I obrazložio.

Možda oni misle da su kvalitetniji, kao što ja verujem da smo mi kvalitetniji. Imam pravo da mislim i da se nadam, ako se sećate to sam rekao i u junu, da se nadam. Ali nikad ne bih ponižavao i omalovažovao drugu ekipu. To je za mene ružno. Zvezda čak i da je 16. na tabeli ja to ne bih rekao“.

Još jedna stvar koja nije baš po Nikoliću je bilo odsustvo navijača sa južne tribine, mada tu naravno nije reč o bezobrazluku već o nekim sasvim drugim stvarima...“Falila je ta podrška. Poštujem svačiji stav, moram da poštujem i njihov. Ali najviše bih voleo da, ako je to moguće, sa upravom pronađu zajednički jezik, da dođu da nam budu vetar u leđa, jer smo najbolja ekipa na gostovanjima, čini mi se, baš zbog toga što vrše pritisak na protivničke igrače i sudije. To je sve normalno. Ne kaže se za džabe da su navijači naš 12. igrač“.

Partizan dakle na pauzu ide sa prvog mesta, a da je slučajno izgubio, bila bi na minus pet... Nikolić ipak ističe da su sve te promene sasvim normalne za fudbal.

Mi kad smo odigrali prvu utakmicu protiv Topole, 3:3, svi su pričali da je namešteno da Zvezda osvoji. Sad kad smo mi prvi verovatno će da pričaju da je namešteno da mi osvojimo. Ne znam ko namešta, nek mi se javi ko namešta. Na nama je da se borimo, a da li ćemo da ostanemo prvi to ćemo da vidimo. Svi hoće da pobede, svi gube, i veći igrači i veći timovi, evo i Siti je je izgubio. Normalno je da se gubi“.



tagovi

Nemanja NikolićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara