Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Nikolić juri 10 od 10! Mogu li Armejci da zaustave razgoropađene Železničare?

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 12:12

Moskovski derbi u polufinalu Kupa Rusije. Lokomotiva posle devet pobeda u 2021. godini želi četvrti put uzastopno da sruši ljutog gradskog rivala

Duel trenera sa Balkana u polufinalu Kupa Rusije, Lokomotiva – CSKA (18.00). Marko Nikolić udara na Ivicu Olića u finalu pre finala. Pobednik ovog duele biće veliki favoriti u meču za trofej protiv Ahmat iz Groznog ili drugoligaša Krila Sovjetov iz Samare (15.00). Obojica kormilara moskovskih velikana su isto godište (1979), ali je srpski stručnjak več iskusan trener, dok je Hrvat novajlija. Manje od mesec je na klupi Armejaca.

Železničari gaze ove godine. Devet utakmica – devet pobeda, od toga sedam u Premijer ligi i dve u Kupu Rusije. Nikolić je preporodio tim ove sezone. Čvrsta odbrana uvek je bila odlika nekadašnjeg trenera Rada, Vojvodine i Partizana, a sada su i napadači raspucali, pre svega Fjodor Smolov i Fransoa Kamano uz odličnog Poljaka Gžegoža Krihovjaka. Čak je i borba za titulu moguća iako Zenit ima pet bodova više, četiri kola pre kraja.

Izabrane vesti

18.00: (2,80) Lokomotiva M. (2,95) CSKA M. (2,80)

Krajem februara u prvenstvu Lokomotiva je na svom terenu pobedila Armejce sa 2:0 golovima Lisakoviča i Krihovjaka. Bio je to početak kraja na klupi za Belorusa Viktora Gončarenka. Bivši igrač CSKA, debitant na klupi, Ivica Olić, dobio je šansu da vodi posrnulog moskovskog tima koji je godinama u padu. Dobro je startovao, vezao tri pobede, ali proteklog vikenda je Armija zaustavljena u Sočiju (1:2) od najprijatnijeg iznenađenja sezone u Rusiji.

Armejci imaju dosta kadrovskih problema. Povrede zadnje lože imaju ruski reprezentativac Mario Fernandez i Vadim Karpov. Obojica su pod znakom pitanja za današnji duel. Povrede muče i Konstantina Kučaeva, Kirila Nababkina i Bruna Fuksa. Van stroja su i dalje Baktijor Zajintudinov i Norvežanin Emil Bohinen.

Nikolić ne može ovog proleća da računa na napadača sa Zelenortskih Ostva Ze Luisa, letošnjeg pojačanja iz Porta. Van stroja prethodnih nedelja bili su Lisoj i Mukin.

Lokomotiva je najtrofejniji klub u Rusiji u ovom takmičenju, ima osam pehara, a CSKA jedan manje. Železničari umeju sa "Ruskom vojskom“. Vezali su tri pobede, sa samo jednim primljenim pogotkom. U CSKA je protekle zime iz kineskog Daljena stigao iskusni Venecuelanac Salomon Rondon. Postigao je već četiri gola na sedam utakmica. Tu je Hrvat Nikola Vlašić, koji je već dve sezone najbolji igrač tima.

15.00: (2,25) Ahmat Grozni (2,95) Krila Sovjetov (3,70)

Prošle godine u finalu Kupa Rusije igrao je tada drugoligaš Himki, a i sada bi Krila Sovjetov iz Samare mogao da se dođe do borbe za pehar. Ahmat na svom terenu u Groznom dočekuje drugoligaša. To je takođe velika prilika za tim iz Čečenije, za koji igra Miroslav Bogosavac, da stigne do finala i borbe za pehar.

KUP RUSIJE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

15.00: (2,25) Ahmat Grozni (2,95) Krila Sovjetov (3,70)

18.00: (2,80) Lokomotiva M. (2,95) CSKA M. (2,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup RusijeMarko NikolićLokomotiva MoskvaCSKA MoskvaIvica Olić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara