Marko Nikolić i oblaci iznad Dubaija (©Reuters, ©AFP)
Marko Nikolić i oblaci iznad Dubaija (©Reuters, ©AFP)

Nikolićevom i Milivojevićevom klubu odložena utakmica jer se očekuje kiša u Emiratima

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 09:54

Susret Hate i Šabab Al Ahlija, kao i čitavo 13. kolo prvenstva UAE je odloženo za neke vedrije dane

Posle mesec i po dana pauze ovog ponedeljka je bilo predviđeno da se nastavi fudbalsko prvenstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bilo je planirano da se od 14.25 časova Šabab Al Ahli iz Dubaija, tim koji trenira Marko Nikolić i za koji igraju Luka Milivojević i Bogdan Planić, nađe na terenu protiv Hate, ali je taj meč odložen. Baš kao i čitavo 13. kolo prvenstva, zato što su lokalni meteorolozi predvideli da će pasti kiša.

Nisu čelnici u Emiratima želeli ništa da rizikuju, s obzirom na to da su najavljeni jaki pljuskovi, što baš i nije tipično za ovaj deo sveta. Odložena su sva sportska takmičenja, uključujući i atletsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Ova odluka doneta je pomalo iznenadno, u nedelju u večernjim časovima na hitnoj sednici. Kišni oblaci u tom momentu još nisu prešli iz Irana preko Persijskog zaliva i Arapskog mora, ali u UAE ništa se ne prepušta slučaju.

Samo nekoliko sati pre te odluke Nikolić je održao konferenciju za medije i tom prilikom rekao kako se raduje nastavku prvenstva.

Fizičko i mentalno stanje naših igrača je veoma dobro. Pripreme su prošle odlično, maksimalno smo iskoristili pauzu u prvenstvu. Odigrali smo veliki broj jakih prijateljskih utakmica, svi fudbaleri su zdravi i u dobrom duhu očekuju nastavak takmičenja“, kazao je Nikolić tom prilikom.

U prvoj polusezoni je odigrano 12 od ukupno 26 kola, a Šabab Al Ahli je treći na tabeli sa bodom manje od Al Aina, a čak šest poena zaostatka za Al Vaslom koji trenira Miloš Milojević.



tagovi

UAEujedinjeni arapski emiratiMarko NikolićLuka MilivojevićBogdan Planić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara