Ninković prvi put kapiten, Vonderersi otkinuli bod u triler završnici

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.23. | 19:23

U derbiju Zapadnog Sidneja, ekipa srpskog fudbalera izjednačila protiv Mekartura golom Brendona Borela u petom minutu sudijske nadoknade

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Malo je nedostajalo da Milošu Ninkoviću presedne prva utakmica na kojoj je kao kapiten predvodio ekipu Vonderersa iz Zapadnog Sidneja. Njegov tim je ponovo uspeo da od gotovog napravi veresiju i da se u nadoknadi vremena bori za bod, iako je pobeda protiv Mekartura delovala nadohvat ruke posle prvih sat vremena igre. Na kraju, samo zahvaljujući još jednom trenutku nadahnuća i golgeterskom instinktu Brendona Borela izvukli su 2:2 u doslovce poslenjem minutu sudijske nadoknade.

Izabrane vesti

„Razočaran sam. Ponovo smo posle odličnog prvog poluvremena počeli da pravimo gluposti u drugom delu utakmice. Umesto da sačuvamo prednost i privedemo meč kraju, mi smo opet neshvatljivo pali u nastavku, pa smo na kraju morali da se borimo za bod. Srećom, uspeli smo da izjednačimo“, izjavio je Ninković, koji je traku preuzeo od Brazilca Marsela, suspendovanog zbog isključenja na meču protiv Adelajd Junajteda prošlog vikenda.

Vonderersi su poveli u 42. minutu, takođe preko Borela, koji ove godine igra sezonu života. Od 1. januara 2023. bio je strelac devet golova i asistent u tri navrata. Pored toga, vratio se u reprezentaciju Australije i odmah na prvoj utakmici golom pokazao da mu je tu i mesto.

Inače, začetnik akcije kod vodećeg gola Vonderersa bio je Miloš Ninković, koji je tokom 79 minuta na terenu jedini stao uz Borela, i zaslužio da se nađe na drugom mestu najkorisnijih igrača na utakmici.

Međutim, Borelo i Ninković nisu mogli da nadoknade ono što je porozna odbrana Vonderersa, bez suspendovanog kapitena Marsela, uspela da upropasti. Indolentnost odbrane gostiju iskoristio je prvo Loklan Rouz, izjednačujućim golom u 66. minutu, da bi na početku sudijske nadoknade vremena Al Hasan Ture sa distance pogodio jedino mesto na koje nije mogao da stigne golman Lorens Tomas.

Kada je već delovalo da su sve lađe Vonderersa potonule i da se na drugi kraj Zapadnog Sidneja vraćaju praznih šaka, prvo je Jengi imao sjajnuj priliku, a onda je u petom minutu nadoknade Borelo izronio na prvoj stativi i glavom poslao loptu u mrežu za erupciju oduševljenja igrača i navijača Vonderersa.

Ovim remijem, tim koji predvodi Miloš Ninković propustio je prvu priliku da i matematički overi plasman u plej-of, mada i sa osvojenim bodom imaju zicer u preostala tri kola A-lige. Za sada su učešće u doigravanju za šampionsku titulu u Australiji osigurali samo vodeći Melburn Siti i drugoplasirani Adelajd Junajted. Marinersima sa Centralne obale nedostaje samo bod, dok će Vonderersima biti dovoljna jedna pobeda iz preostale tri utakmice.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ

Rezultati 23. kola A-lige:

Vestern Junajted – Central Koust Mariners 0:3

Adelajd Junajted – Sidnej 1:1

Brizbejn – Njukasl Džets 3:0

Mekartur – Vondrers 2:2

Melburn Viktori – Pert Glori (nedelja, 7.00)

Melburn Siti - Velington Finiks (ponedeljak, 8.00)


 


tagovi

Miloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara