Miloš Ninković (©Reuters)
Miloš Ninković (©Reuters)

Ninkovićevi Vonderersi pocrveneli i pali u sidnejskom derbiju; Prijović ispalio projektil (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 12:41

Srpski napadač postigao efektan gol

Istočni deo Sidneja je u ekstazi! Dobio je Sidnej gradski derbi, bacio na kolena Vondererse i povezao tri pobede u elitnom šampionatu Australije. Za petama je ljutom rivalu posle trijumfa na neprijateljskom terenu, a ulogu heroja poneo je Maks Berdžes – 1:0 (1:0).

Naznake su postojale da bi Miloš Ninković mogao da bude starter, oporavio se od povrede, ali je trener ipak odlučio da ga ostavi na klupi zajedno sa Morganom Šnajderlinom. Novopečeni Australijanac dobio je šansu u dxrugom poluvremenu, ulaskom Ninkovića i francuskog veziste redovi Vonderersa bili su povezani, napadi smisleniji, ali bodovi su završili u istočnom delu grada.

Izabrane vesti

Veći deo drugog poluvremena Vonderersi su imali igrača manje, pocrveneo je Jeni Atito. Ofanzivac je zaradio direktan crveni karton. Ninković i Šnajderlin su prodrmali domaćina, uneli su živost i Vonderersi su stigli do izjednačenja preko rezerviste Tomasa Bedlinga, međutim, pogodak engleskog defanzivca poništen je zbog ofsajda.

Mogao je Englez da ima debi iz snova, da sruši snove Sidneju i sačuva mir u gradu… Vonderersi do kraja nisu uspeli da opet matiraju Endrjua Redmejna i doživeli su četvrti poraz u sezoni. Skliznuli su sa druge pozicije koja ih direktno vodi u polufinale, a pretekao ih je Adelejd junajted trijumfom nad Vestern junajtedom 3:2 (0:1).

Ispustio je Vestern prednost od dva gola, sve je nizbrdo krenulo kada je mrežu zatresao Zek Klof. Počeo je domaćin da paniči, ubacio ga je Adelejd u mašinu i sa kreča došao do preokreta. Fenomenalan gol Aleksandra Prijovića pao je u drugi plan. Nekadašnji srpski reprezentativac primio je loptu na ivici šesnaesterca i raspalio. Pocepao je mrežu, projektil je otišao pod prečku.

A LIGA - 16. KOLO

Subota

Vestern junajted - Adelejd 2:3 (1:0)

/Botić 43, Prijović 48 - Klof 68, Kito 76, Gudvin 86pen/

Vestern Sidnej Vonderers - Sidnej 1:0 (1:0)

/Berdžes 16/

12.30: (4,40) Pert (3,50) Melburn Siti (1,75)

Nedelja

05.00: (2,75) Njukasl (3,25) Melburn Viktori (2,40)

07.00: (2,60) Mekartur (3,30) Velington (2,50)



tagovi

Miloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara