Nemanja Matić (©Reuters)
Nemanja Matić (©Reuters)

Ništa bez „stare kuke“ Nemanje Matića: Ušao, pogodio i sačuvao Romi obraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 20:38

Srpski vezista precizan, Lorenco Pelegrino učestvovao kod prvog gola. Obojica ušli sa klupe da popravljaju što se popraviti može

Žoze Murinjo je imao lepu ideju – želeo je da odmori najiskusnije igrače i poštedi ih napora, kako bi bili svežiji za finale Lige Evrope sa Seviljom na “Puškaš Areni”. Planovi su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Roma ne može bez “starih kuka”, morali su Nemanja Matić i Lorenco Pelegrino da uđu sa klupe i popravljaju što se popraviti može.

Roma se bori za evropski trofej i Ligu šampiona, a dopustila je sebi da dva puta gubi na “Olimpiku” od Salernitane i pomalo se blamira. Definitivno izneveri navijače, jer iako su Juventusu skinuti bodovi, neće biti lako rimskom klubu da dođe do elite kroz Seriju A. Ni šesti put uzastopce ekipa portugalskog stručnjaka, čiji ostanak u večnom gradu svi Romanisti zazivaju, nije trijumfovao u prvenstvu. Moglo je biti i gore da Nemanja Matić nije pogodio remi – 2:2 (0:1).

Izabrane vesti

Na srpskog vezistu može se primeniti replika iz Ivkove slave: “Sam Bog ga poslao u naše društvo, već smo se načisto pogubili”. Samo što kod Nemanje Matića ne postoji veza sa božanskim silama, već ga je na teren poslao – Žoze Murinjo. Nije mu bilo druge no da aktivira iskusnog vezistu sa Uba i Lorenca Pelegrinija, dogorelo je do nokata.

Antonio Kandreva je krunisao prvu ozbiljniju akciju Salernitane. I izmamio osmehe svih onih u Rimu što im je plava boja milija srcu. Nekadašnji igrač Lacija utrčao je iza leđa odbrani i prebacio Ruija Patrisija. Ostao je skamenjen portugalski čuvar mreže, posmatrao je kako lopta ulazi u gol. Bio je nemoćan. Gol pogledajte OVDE.

Parkiranje dabldekera ima prođu na međunarodnoj sceni, međutim, sve pada u vodu kada Roma primi gol. U Seriji A je drukčija priča. Mlade snage nisu znale šta će sa loptom, kako da iskombinuju pred kaznenim prostorom gostiju. Rođer Ibanjez jeste pogodio u finišu prvog dela igre, ali je i igrao rukom. Ništa od pogotka i Posebni je na poluvremenu prelomio da “troši” veterane.

Lorenco Pelegrino je odmah po ulasku demonstrirao kakav prekid ima, iz njega je Stefan el Šaravi anulirao prednost gostiju. Gol pogledajte OVDE. Ali, tu nije bio kraj Rominim mukama. Nije bilo ni odgovornosti kao u Ligi Evrope. Bulaje Dija je započeo akciju Salernitane na 70 metara od gola, pretrčao ceo teren i Patrisija matirao petom?! Gol pogledajte OVDE.

I teško da bi se išta promenilo da se Nemanja Matić nije ukazao i po ko zna koji put spasao Romu. Drugi put ove sezone golom, ali bilo je i mnoštvo intervencija i klizanja u poslednji čas. Zna Žoze Murinjo zašto želeo da mu baš Srbin drži vezni red, i zašto mu toliko veruje. Gol pogledajte OVDE.

SERIJA A – 36. KOLO

Petak

Sasuolo - Monca 1:2 (1:0)

/Berardi 45+6pen - Ćurija 60, Pesina 90+3/

Subota

Kremoneze - Bolonja 1:5 (0:3)

/Ćofani 90+1 - Arnautović 14, Ferguson 27, Poš 45+1, Orsolini 62, Sansone 80/

Atalanta - Verona 3:1 (1:1)

/Zapakosta 22, Pašalić 52, Hojlundd 64 - Lazović 11/

Milan - Sampdorija 5:1 (3:1)

/Leao 9, Žiru 23, 29, 68, Dijaz 63 - Kvaljarela 20/

Nedelja

Leče - Specija 0:0

Torino - Fjorentina 1:1 (0:0)

/Sanabrija 66 - Jović 48/

Napoli - Inter 3:1 (0:0)

/Angisa 67, Di Lorenco 85, Gaetano 90+5 - Lukaku 82/

Udineze - Lacio 0:1 (0:0)

/Imobile 61pen/

Ponedeljak

Roma - Salernitana 2:2 (0:1)

/El Šaravi 48, Matić 83 - Kandreva 12, Dija 54/

20.45: (5,10) Empoli (3,60) Juventus (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RomaSalernitanaSerija AAntonio KandrevaNemanja Matić

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara