Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Ništa od Almerije, Paunović presekao: Ne pitajte me više, želim da ostanem ovde još dugo

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 10:45

Srpski strateg ostaje u Čivasu

Činilo se kao gotova stvar. Navodno su ga samo detalji delili od povratka u Evropu. Mediji u Španiji već su ga bili imenovali za novog trenera Almerije. Međutim, došlo je do zaokreta! Posle sinoćnje utakmice sa Atlasom, Veljko Paunović je odjavio andaluški klub i potvrdio da ostaje u Gvadalahari.

Njegov Čivas je u derbiju pružio verovatno najbolju partiju od starta sezone (4:1), što je, sudeći prema izjavama srpskog trenera, vratilo nadu da ekipa posle šest vezanih mečeva bez trijumfa u prvenstvu može da se vrati na igre iz prethodnog perioda, a Paunovića ubedilo da mu je mesto u Gvadalahari.

Izabrane vesti

"Ovde sam i želim da budem ovde još ovde", rekao je srpski strateg u izjavi posle meča, da bi potom na konferenciji za medije detaljije govorio o svemu što se prethodnih dana dešavalo oko njega.

Pre svega, naravno, o spekulacijama o njegovom odlasku u Almeriju.

"Vidite, nisam primoran da odgovorim na ovo pitanje, jer smatram da pokazujem u svemu što radim da želim da budem ovde. Od prvog dana otkako sam došao, rekao sam da želim da dugo budem ovde i da pobeđujem. Nisam uradio ništa loše, ne mogu da odgovorim na ono što je napisano. Ali naravno, kao što je Kanjo (nadimak fudbalera Čivasa Fernanda Beltrana, prim.aut) rekao onda – do smrti sa vama. Daću sve što imam sve dok me u klubu budu želeli. To mnogo zavisi od mene, od rezultata ekipe, a rezultati zavise od zajedništva koje smo pokazali danas", istakao je srpski strateg.

Paunović je naglasio da je u timu u prethodnom periodu nije bilo kohezije koja ga je krasila tokom prošle sezone u kojoj je Čivas stigao do finala Klausure.

"Zapravo su postojala dva važna faktora. Prvi se ticao emocija, drugi je bilo tehničko prilagođavanje. Ali bez prvog, šta god da radite… Iskreno sam to rekao igračima, nisam razgovarao sa njima kao da odlazim, nikada o tome nisam pričao. Ali rekao sam timu nakon događaja koji su se desili da želim da vidim akciju, da želim da vidim kome je stalo, a kome nije. Ćutao sam cele nedelje, sve do danas, i onda sam im rekao da mi sve pokažu na delu."

Meksički novinari nisu želeli da odustanu od priče o Almeriji, usledilo je još jedno pitanje na pomenutu temu, što je malo i naljutilo Paunovića.

"Ponavljam, ne želim da pričam o tome. Ne mogu da odgovaram za stvari koje su izvan moje kontrole. Jednostavno pričam ono što osećam. Želim samo najbolje i želim da se fokusiram. Vraćam se tom osećaju i zauzimam odbrambeni stav jer ne razumem zašto me to pitate. Već sam rekao, da li vam nije jasno? Nije vam jasno? Ne pitajte me više. Ovde sam. Spreman. Ne pitajte me ponovo. Jednog dana kada me više ne bude ovde znači da me u klubu više ne vole", zaključio je Paunović.


tagovi

Veljko PaunovićČivas GvadalaharaAlmerija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara