Lijanko Vojinović u dresu Srbije (Starsport)
Lijanko Vojinović u dresu Srbije (Starsport)

Ništa od Lijanka u dresu Srbije – FIFA udarila rampu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 14:21

Dragan Stojković je imao želju, ali...

Imao je veliku želju selektor Srbije Dragan Stojković Piksi da pod nacionalnu zastavu pozove prvotimca Torina Lijanka Vojnovića. Brazilski štoper je, takođe, želeo da se vrati korenima i pridruži se našem nacionalnom timu.

Međutim, zbog propisa FIFA dve strane su morale da odustanu od ideje velikog povratka Lijanka Vojnovića u reprezentaciju Srbije.

Izabrane vesti

„Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Stojković je želeo da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovu prikupljene dokumentacije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan“, rekao je sportski direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Podsetimo, Lijanko Vojnović je debitovao za omladinsku reprezentaciju Srbije u prijateljskoj utakmici protiv Španije u Staroj Pazovi, koju su gosti dobili s rezultatom 2:1. Posle samo nekoliko meseci i četiri utakmice za omladinski sastav Srbije odlučio je da kasnije ipak zaigra za U20 i U23 reprezentaciju Brazila. Kasnije nije uspeo da debituje za prvi tim. Pošto ima i italijanski pasoš zbog porekla sa majčine strane dobio je poziv i tamošnjeg saveza. Lijanko Vojnović srpsko poreklo vuče po svom dedi Jovanu Vojnoviću, koji se kao sedmogodišnjak preselio u Brazil tokom Drugog svetskog rata.

„Lijanko je bio deo mlađih kategorija FS Srbije, zatim je igrao za omladince i olimpijsku selekciju Brazila, tako da pravila ne dozvoljavaju da opet obuče dres Srbije. Hteli smo i mi i on, ali jednostavno nije moguće”, dodao je Stojanović.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u junu mesecu očekuju dve utakmice u Japanu. Prvo protiv Jamajke 7, a zatim i protiv Japana 11. juna.


tagovi

Lijanko Vojnović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara