Olivije Žiru (©Reutrers)
Olivije Žiru (©Reutrers)

Ništa od nove modre bajke u Ligi šampiona: Milan nije Čelsi, Pobega skinuo Dinamo s vrha (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.09.22. | 20:41

Zagrepčani i treći put u grupnoj fazi elitnog takmičenja nisu pobedili na italijanskom tlu - 3:1

Za svako čudo tri dana dosta, spremao se Dinamo za novo, drugo u grupnoj fazi Lige šampiona. Spremao se da opet prodrma Stari kontinent i do usijanja dovede atmosferu u Zagrebu. Pregoreo je na San Siru. Čelsi i „ludnica“ sa Maksimira nisu reprizirani na Čizmi, pronašao je Milan lek za Zagrepčane – 3:1 (1:0).

Rafael Leao bio je penicilin, iznudio je penal – realizovao ga Žiru – namestio je i gol Aleksisu Salemakersu, konstantnim ubacivanjima oterao je Dinamo u krilo Dominika Livakovića. Ni treći put na italijanskom tlu u grupnoj fazi Lige šampiona Modri nisu trijumfovali, od nove bajke za nedelju dana nije bilo ništa. Iščezlo je i prvo mesto koje je hrvatski šampion, kako je Ante Čačić najavio, došao da odbrani. Prazne šake i utešna nagrada – najlepša akcija u društvu najboljih. Kreatori: Bruno Petković i Mislav Oršić.

Izabrane vesti

Impresioniran je bio zagrebački Dinamo, nije ga jela toliko atmosfera koliko sama činjenica da igra na kultnom San Siru. Paralisalo ga je to u uvodnim minutima, odseklo noge, ali nije odmah pustio krv. Čelsi nije mogao da ga čita, da pronađe slabu tačku. Milan – jeste. Iz prvog napada. Gađao ga je tačno tamo gde je najslabiji, do iznemoglosti su Benaser i Sandro Tonali pokušavali dubinskim loptama da pocepaju odbranu na dva dela.

Duvala je promaja između štopera i spoljnih igrača, formacija sa trojicom u poslednjoj liniji nanela je Modrima više štete nego koristi. Konstantno su u raskoraku bili Moharami i Ristovski, odnosno Ljubičić i Perić. Pucala je defanziva, uletali su im iza leđa Olivije Žiru – mogao već u prvom minutu da zatrese mrežu – i Rafael Leao. Bežali i – promašivali.

Mučili su muku Zagrepčani da ih zaustave, iranski bek je u poslednji čas sprečio Brazilca uzdrma lidera grupe, brisao je Dominik Livaković znoj sa čela kada su odapinjali strele Braim Dijaz i Sandro Tonali. Izdržao je Dinamo sve nalete i kapitulirao kada je bio nadomak „bega“ u svlačionicu po bocu sa kiseonikom. Primio je Leao loptu u kaznenom prostoru, zakačio ga je Josip Šutalo po levoj nozi i srušio s leđa. Olivije Žiru bio je neumoljiv. Lopta u jednu, Livaković u drugu stranu.

Od šoka se nije ni oporavio, stigao je novi. Dinamovi igrači su bili u tunelu, a „sin vetra“ Rafael Leao špartao je uz desni bok. Kao brzi voz protutnjao je pored čuvara, zavrnuo u srce šesnaesterca, a Aleksis Salemakers se poklonio. Ni tada Čačićev tim nije odustao, kifla koju je savio Mislava Oršić u prvom poluvremenu – završila tik pored stative – bila mu je vodilja, na majstorije zagrebačkog dečka s ulice uvek može da računa.

Stigla je, ali od – Bruna Petkovića!

Nije „devetka“, nije ni „desetka“. Ali, zna svašta. Čarolija na San Siru. Zavrteo je odbranu Mislav Oršić, proigrao je Bruna Petkovića i sačekao da izvede potez vredan divljenja. Ostala je u neverici kompletna ekipa Milana, gledali su i čudili se. Klasa. A, „ubica“ londonskih klubova ponovo je pogodio. Došao je red i na Milan, došao je red i na Majka Menjana.

Zakuvao je Mislav Oršić, uneo je neizvesnost. Potrajala je dvadesetak minula. Novo čudo sprečio je Tomazo Pobega prvencem u Ligi šampiona. Lepši debi nije mogao da poželi. Odigrao mu je Braim Dijaz povratnu, servirao mu je loptu na tacni, zakucao ju je Pobega. Od prečke u mrežu za krah nada Zagrepčana.

Posle toga – tajac. Milanu se nije igralo, Dinamo nije mogao.

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

Sreda

GRUPA E

Milan - Dinamo Zagreb 3:1 (1:0)

/Žiru 43pen, Salemakers 47, Pobega 77 - Oršić 56/

21.00: (1,40) Čelsi (4,90) Salcburg (9,00)


GRUPA F

Šahtjor - Seltik 1:1 (1:1)

/Mudrik 29 - Hatate 10/

21.00: (1,58) Real Madrid (4,10) RB Lajpcig (5,70)


GRUPA G

21.00: (1,23) Mančester Siti (7,25) Dortmund (13,0)

21.00: (3,40) Kopenhagen (3,35) Sevilja (2,30)


GRUPA H

21.00: (2,30) Juventus (3,35) Benfika (3,40)

21.00: (12,0) Makabi Haifa (7,25) PSŽ (1,20)


GRUPA A

Utorak

Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)

/Salah 17, Matip 89 - Kudus 27/

Sreda

21.00: (4,60) Rendžers (3,70) Napoli (1,85)


GRUPA B

Utorak

Porto - Klub Briž 0:4 (0:1)

/Đutgla 15p, Souva 47, Skov Olsen 52, Nusa 89/

Leverkuzen - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)

/Andrić 84, Dijabi 87/


GRUPA C

Plzenj - Inter 0:2 (0:1)

/Džeko 20, Damfris 71/

Bajern - Barselona 2:0 (0:0)

/Ernandez 50, Sane 54/


GRUPA D

Utorak

Sporting - Totenhem 2:0 (0:0)

/Paulinjo 90, Gomeš 90+3/

Marselj - Ajntraht 0:1 (0:1)

/Lindstrom 43/



tagovi

Dinamo ZagrebMilanex-Yu fudbalEX-YU ligeLiga šampionaMislav OršićBruno PetkovićAleks SalemakersRafael LeaoOlivije ŽiruTomazo Pobega

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara