Edi Nketija (Foto: Reuters)
Edi Nketija (Foto: Reuters)

Ništa od novog ugovora, Arsenal ostaje bez napadača u januaru: Edi Nketija prelomio - odlazi

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.11.21. | 19:45

Mladi napadač nije postigao dogovor sa klubom oko novog ugovora, te će potražiti novo uhlebljenje

Kako stoje stvari, rastaju se Edi Nketija i Arsenal. Mladi napadač nije dobio priliku kakvoj se nadao na severu Londona, pa će u potrazi za novom minutažom promeniti sredinu.

Ugovor sa klubom mu ističe na kraju sezone i nema naznaka da će ga produžiti. Tako bi već u januaru mogao da pregovara sa inostranim klubovima i zahvaljujući Bosmanovom pravilu potpiše predugovor sa zainteresovanim stranama (van granica Engleske).

Izabrane vesti

20.45: (3,70) Vels (3,40) Belgija (2,15)

Mladi Nketija je ponikao u akademiji Čelsija, da bi se posle sedam godina preselio u komšiluk. Dve godine je proveo u omladinskom pogonu Tobdžija, da bi 2017. potpisao prvi profesionalni ugovor. Iako se očekivalo da dobije ozbiljniju priliku u sezoni 2019/20, poslat je na kaljenje u Lids. Solidno se pokazao, vratio u klub i ranije nego što se očekivalo.

Minule sezone je upisao 29 nastupa i postigao šest pogodaka u svim takmičenjima. S ozbirom na razne priče koje su se motale oko Aleksandra Lakazeta, sve slabija izdanja Pjera Emerika Obamejana, očekivalo se da će ove takmičarske godine dobiti još veću priliku. Ipak, zasad nije upisao nijedan nastup u Premijer ligi (dva u Liga kupu, tokom kojih je postigao dva pogotka).

Zbog slabe minutaže odlučio je da ide. Ostaje pitanje da li već u januaru. Ukoliko bude izrazio želju da ostane u Engleskoj, moraće da sačeka kraj sezone ili da se nada dogovoru sa Tobdžijama u slučaju ponude tokom zimskog prelaznog roka.



tagovi

Edi NketijaArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara