Medi Taremi (©Reuters)
Medi Taremi (©Reuters)

Ništa od Sportingove duple krune, Porto se pretplatio na trofeje u Kupu Portugalije

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 21:16

Zmajevi treći put uzastopno trijumfovali u drugom po važnosti nacionalnom takmičenju

Posle nezadovoljavajućeg trećeg mesta u prvenstvu, fudbaleri Porta igrali su večeras protiv Sportinga za utešnu nagradu i koliko-toliko pozitivan utisak sezone odbranom trona u Kupu Portugalije. I, uspeli su. Zmajevi su savladali Lavove sa 2:1, pogotkom Medija Taremija iz penala u prvom produžetku.

Okruglo stoti minut bio je u toku kada je sjajni napadač iz Irana precizno šutirao sa bele tačke i kaznio prethodno nepreznu intervenciju Dioga Pinta. U nameri da boksuje loptu, Sportingov golman loše je procenio njen let i oborio Evanilsona, strelca prvog gola za plavo-bele u 25. minutu, kada je izjednačio na 1:1.

Izabrane vesti

Vođstvo šampionu Portugalije doneo je Džeremaja Sent Džaste i 20. minutu, ali je Holanđanin smo devet minuta kasnije morao van igre zbog direktnog crvenog kartona, čime je značajno otežao posao svojoj ekipi. Čak 26 šuteva uputili su Portovi fudbaleri, međutim, nisu uspeli da reše pitanje pobednika pre dodatnih pola sata igre.

Za razliku od većine mečeva ove sezone, trener Seržo Konseisao ovaj put je uveo Marka Grujića u igru i to u 85. minutu, tako da je srpski internacionalac sakupio solidnu minutažu večeras.

Portu je ovo treći uzastopni pehar Kupa Portugalije, a četvrti u poslednjih pet godina. Prvenstvo je, ipak, ono što se više vrednuje, a u Primeiri su plavo-beli bili najbolji triput u poslednjih 10 godina (2018. 2020, 2022).

KUP PORTUGALIJE - FINALE

Nedelja

Porto - Sporting 1:1 (1:1), posle produžetaka 2:1

/Evanilson 25, Taremi 100p - Sent Džaste 20/




tagovi

Medi TaremiPortoSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara