Arda Guler (©Real Madrid)
Arda Guler (©Real Madrid)

Ništa slađe od packe ljutom rivalu: Barsa opet kratka, Arda Guler je Realov za 20.000.000 + 10.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 15:30

Najtalentovaniji turski fudbaler i zvanično se seli u Madrid

Batrga se Barselona koliko može dok se rve sa stotinama miliona dugova. Uspela je da uzme i titulu, dovede nekoliko velikih imena s čistim papirima, ali ovog leta joj je Real ipak uzvratio. Kraljevski klub je najljućem rivalu ispred nosa oteo najtalentovanijeg turskog fudbalera Ardu Gulera.

Sada je i zvanično potvrđeno. Real je saopštio da je sa 18-godišnjim ofanzivnim veznim potpisao ugovor na šest godina i da će Gulerova zvanična prezentacija biti održana sutra u podne.

Izabrane vesti

Real nije objavio, ali Marka piše da je na ime obeštećenja Fenerbahčeu platio 20.000.000 evra, te da bi Turci u premijama mogli da zarade još 10.000.000. Time je Kraljevski klub nadoknadio ono što je Fener izgubio iz dogovora sa Barselonom. Katalonci su naime hteli da isplate samo izlaznu klauzulu od 17.500.000 evra, ali i da Gulera ostave da se još godinu dana kali na Bosforu.

Međutim, kada je Kraljevski klub video da su stvari postale ozbiljne poslao je Roberta Karlosa i Mesuta Ozila, svoje legende koje su igrale i za Fener, da ubede Gulera da je Madrid ipak bolja opcija od Barselone. Navodno je i Luka Modrić zvao i Ardi obećao svoju „desetku“ kad se sledeće sezone penzioniše.  

Kako je to mogao da odbije jedan momak od 18 godina? Real je to. Kraljevski klub. Znaju oni kako da zavedu. Uostalom, baš su Barsi već „preoteli“ i Rodriga i Vinisijusa, koji su takođe bili već viđeni na stadionu Kamp Nou.

Pride, u Madridu su shvatili da je ona generacija sa Ronaldom, Benzemom, Modrićem, Krosom i ostalima svoje obavila. I već nekoliko godina pod dirigentskom palicom glavnom skauta Hunija Kalafata radi na podmlađivanju ekipe.

Pored Gulera, Vinisijusa i Rodriga, Real je, to već svi znate, doveo i Edoarda Kamavingu (20), Orelijenna Čuamenija (23), a ovog leta i 20-godišnjeg Džuda Belingema. Sledećeg leta, kao 18-godišnjak, stići će i Endrik. Kad na to dodamo Edera Militaa (25) i Federika Valverdea (24) jasno vam je su na stadionu „Santjago Bernabeu“ već oformili kičmu za narednu deceniju.

Od Gulera se zaista mnogo očekuje. Podseća u nekim segmentima na Mesuta Ozila. Levonog je, ima dribling koji diže publiku na noge, pas da izmami uzdahe. Ima i iskustvo. Već dve godine je u prvom timu Fenerbahče, pred kraj pošle sezone je kod Žorža Žezusa bio glavni igrač, postigao šest golova, imao sedam asistencija... Kada su Ozila pitali vidi li u turskom fudbalu nekoga ko bi mogao da ga nasledi na poziciji „desetke“ odmah je rekao...

Teško pitanje, ali jedno mi ime pada na pamet. Imam brata u koga mnogo verujem, nadam se da će Bog da ga čuva od zle sudi. To je Arda Guler“.

Real prosto voli takve. Igrače oko kojih se diže prašina. Zbog kojih se dolazi na stadion. A, posebno ih vole kada okrenu leđa Barseloni. To im je najslađe.


tagovi

Arda GulerLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara