Kodi Gakpo (© Reuters)
Kodi Gakpo (© Reuters)

Nisu dovoljni ni titula, ni status najboljeg asistenta: Tadić svrgnut sa vrha najboljeg igrača Holandije

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.05.22. | 14:51

Pobednik je Kodi Gakpo

Osvojio titulu, namestio najviše golova, a nije najbolji igrač lige. Iako je iza Dušana Tadića još jedna sjajna sezona, holandski mediji nisu kapitena Ajaksa postavili na podijum kad su birali laureate za takmičarsku 2021/22.

U izboru dva najpoznatija tamošnja dnevnika, sa ogromnim uticajem na čitalačku publiku, Voetbal internešnla i De Telegrafa, za najboljeg igrača Eredivizije proglašen je Kodi Gakpo. I, da, kapiten PSV-a jeste bio i te kako uticajan, držao je Filipsovce u trci za naslov maltene od završnih kola, ali njegov učinak je skromniji od srpskog reprezentativca.

Izabrane vesti

Gakpo je prvenstvo završio sa 12 golova i 13 asistencija, dok je vezista Ajaksa 13 puta tresao mrežu i 19 puta namestio pogodak saigračima. Valja znati da ni Voetbal internešnl, ni De Telegraf ne uzimaju statistiku kao osnovni parametar vrednosti, već ocene iz izveštaja sopstvenih novinara tokom sezone.

Tako je Gakpo završio kao fudbaler godine u izboru Voetbal internešnela, sa prosečnom ocenom 7,02, a preostale dve pozicije na pobedničkom postolju zauzimaju Ajaksov desni bek Nusair Mazraui (7,00) i mladi štoper Kopljanika Džaren Timber (6,86) kome je ova sezona bila afirmativna. Poredak u De Telegrafu je nešto drugačiji: Gakpo prvi, Tadić drugi, Timber treći.

Podsećamo da je Dušan Tadić u sezoni 2020/21 bio najbolji igrač Holandije.


tagovi

AjaksPSV AjndhovenKodi GakpoDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara