Gonsalo Guedes (©AFP)
Gonsalo Guedes (©AFP)

Nisu samo dva pika, postoji i treći: Barselona iz Valensije hoće da odvede i Guedesa

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 18:54

Dva kluba su razgovarala o transferima Gaje i Solera, ali i Portugalca i mogućoj "robnoj razmeni"

Đoan Laporta, prvi čovek Barselone i Rafa Juste, prvi potpredsednik kluba, su na radnom ručku sa direktorskim parom Valensije razgovarali o potencijalnoj letnjoj robnoj razmeni. Klubu sa Mestalje gori pod nogama, neophodna su im sredstva za neometano funkcionisanje, a Barselona se sprema za rekonstrukciju. Prirodno jedna ka drugom klubu naginju, prepoznali su situaciju i momenat. Isprva su španski mediji objavili da su razgovori vođeni oko transfera Karlosa Solera i Hosea Luisa Gaje, a Mundo Deportivo javlja da je još jedno ime i te kako zanimljivo Kataloncima.

Zbog vođenja loše sportske politike i mora promašaja, Barselona će na leto pokušati da ojača svaku liniju tima, ali i otarasi se viška. Na brojne igrače Ćavi ne računa i rado bi im video leđa, pa katalonski klub nastoji da istrguje sa Slepim miševima i ublaži cenu za Gaju i Solera, ali portugalskog napadača Gonsala Guedesa koga su takođe pikirali. Valensija je voljna da se odrekne Portugalca koji je u tekućoj sezoni postigao 13, a namestio šest golova na dva fromnta – u Primeri i Kupu kralja – ali traži 40.000.000 evra. Suma koju će Barselona malo verovatno platiti. No, imaju i Katalonci šta da ponude.

Izabrane vesti

I sportskom sektoru Valensije se dopadaju pojedinci sa Kamp Noua, već duže vreme se raspituju za zdravlje Martina Brajtvajta, Oskara Mingese i Seržinja Desta. Pa i Rikija Puća, a svi oni su u kod Ćavija u drugom planu. Sastanak održan u utorak između glavnih operativaca dva kluba izvesno neće biti poslednji, već samo prvbi u nizu. Ono što koči sve je što ni Barselona nije solventa, a pride niko iz Valensijinog terceta za koji se raspituje nije na samom vrhu želja. Na mnogo toga bi umnogome mogli da utiču ostali poslovi. Prevashodno hoće li Frenki de Jong napustiti Barselonu i da li će Đoan Laporta sa Čelsijem ispregovarati dolazak Markosa Alonsa.

Hoseu Luisu Gaji i Karlosu Soleru, koji su se naigrali kod Bordalasa i bili osovina tima, ugovori ističu idućeg leta i ovo je, verovatno, poslednja prilika da se u Valensijinu kasu slije novac. Slepi miševi traže 60.000.000 evra kako bi dali zeleno svetlo da se pomenuti dvojac preseli na Kamp Nou, što je više no što Blaugrana može da izdvoji. Baš kao i u slučaju Gonsala Guedesa. Svaki od tri posla, koji bi u domenu teorije mogli da budu i jedan paket, zavisiće i od volje „nepoželjnih“ u Barseloni. Brajtvajt, Puć, Mingesa i Dest su ti koji mogu da obore cenu i ubrzaju veliku seobu sa Mestalje na Kamp Nou.


tagovi

Gonsalo GedesBarselonaValensijaPrimeraLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara