(Reuters)
(Reuters)

Niti je smešno, niti tragično, sad već postaje bezobrazno: Hari Megvajer bi i kliker pokvario (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 19:54

Užasna reakcija štopera Engleske omogućila Ukrajini da povede, a Kajl Voker na divan pas Kejna se pobrinuo za izjednačenje (1:1)

Nije ni prvi, ni poslednji trener koji se trudi da vidi ono što drugi ne vide kako bi, valjda, mogao da kaže: „Vidite da sam u pravu“. Samo što deluje da je Garet Sautgejt toliko tvrdoglav, a pomalo i bezobrazan, čak ljudski drzak i prepotentan da ignoriše ono što ceo sve primećuje. Na svakoj tački planete će se normalni ljudi saglasiti da Hari Megvajer nije klasa za reprezentaciju Engleske. Niti je bio, niti će biti. Naprotiv, samo šteti ekipi, što se najbolje videlo tokom susreta petom kola kvalifikacione Grupe C za plasman na Prvenstvo Evrope – 1:1.

Čak ni užasni Megvajer neće uspeti da spreči odlazak Ostrvljana na EURO, međutim, to što radi sad već u serijama postaje komično. Odavno je tragično, sad je došao do nivoa da mu se deo javnosti smeje, deo oplakuje i teško je poverovati da takav štoper i dalje dobija poverenje selektora, iako je tokom drugog poluvremena odigrao pristojnije. Džaba mu.

Izabrane vesti

Novi dragulj u kolekciji „bisera“ defanzivac Mančester junajteda ponudio je u Vroclavu, gde je jedan od direktnih krivaca za vođstvo Ukrajinaca. Bilo je propusta u „lancu ishrane“, niti je Ben Čilvel ispratio čoveka, niti se Džordan Henderson kvalitetno kretao da bi stigao Oleksandera Zinčenka koji je savladao Džordana Pikforda.

Sad se pitate: šta su, pobogu, radili štoperi Engleske prilikom vođstva selekcije Sergeja Rebrova?

E, tu na scenu stupa „fudbalski umetnik“, Hari Megvajer. Čovek je uspeo ono što niko skorije u modernom fudbalu nije: čuvao je Marka Guehija!? Toliko dobro da prvotimac Kristal Palasa nije zneo šta ga je snašlo, pa je lopta metar pored njega prošla pre nego što ju je Zinčenko zakucao u mrežu.

Engleska jeste dominirala u posedu, probala na razne načine da stigne do gola, a kad to nije učinio niko od napadački nastrojenih fudbalera (Saka, Kejn, Medison, Belingem) morao je da se pojavio desni bek. Doduše, posle divne asistencije kapitena Harija Kejna koji mu je omogućio da izbije sam pred Georgija Buščana i postigne prvi gol za selekciju, na 77. utakmici.

U nastavku su Englezi bili bolji, Bukajo Saka je uzdrmao prečku, ali to nije bilo dovoljno da posle četiri uvodna slavlja zadrži savršen učinak.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 5. KOLO

Subota

GRUPA C

Ukrajina – Engleska 1:1 (1:1)

/Zinčenko 26 – Voker 41/

20.45: (9,00) Makedonija (4,80) Italija (1,42)

***kvote su podložne promenama


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 5. KOLO

Subota

GRUPA F

Azerbejdžan – Belgija 0:1 (0:1)

/Karasko 38/

Estonija – Švedska 0:5 (0:3)

/Đokereš 18, Kuluševski 24, Isak 39, Kjason 75, Klaeson 90+2/

GRUPA I

Andora – Belorusija 0:0

20.45: (5,40) tzv. Kosovo (3,70) Švajcarska (1,75)

20.45: (2,15) Rumunija (3,50) Izrael (3,60)






tagovi

Garet Sautgejtreprezentacija EngleskeHari Megvajerkvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024EURO 2024reprezentacija Ukrajine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara