Niti ostaje, niti ide u Bajern

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.05.20. | 13:40

Cena je 40.000.000 evra

Francuski štoper Dajo Upamekano je već duže vreme jedan od najtraženijih mladih fudbalera Evrope. Mladi defanzivac već skoro četiri godine sa uspehom igra za RP Lajpcig i u nekoliko minulih prelaznih rokova se pominjao kao želja većih i bogatijih klubova.

Upamekano je u Lajpcig došao kao prilično anoniman igrač iz bratskog Salcburga. A pre toga je u profesionalnom fudbalu debitovao u dresu austrijskog drugoligaša Liferinga koji je Salcburgova filijala, tako da je prošao ceo Red Bulov fudbalski lanac u Evropi. Od najnižeg do najvišeg nivoa. Ali izgleda da mu je dosta Red Bulove fudbalske imperije i rešio je da proba nešto novo.

Izabrane vesti

Dobro obavešteni Bild danas javlja da Upamekano neće potpisati novi ugovor sa Lajpcigom, ali i da neće preći u Bajern kao što se spekulisalo. Izgleda da ga Bundesliga više ne zanima i da je željan nekog novog izazova.

A to znači da će Lajpcig morati da ga proda ovog leta i da neće moći mnogo da oteže u pregovorima. Upamekano ima ugovor sa Bikovima do leta 2021. godine i otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra. To znači da je naredni prelazni rok poslednja prilika za Lajpcig da zaradi ozbiljan novac na njegovoj prodaji ili će rizikovati da ga za godinu dana izgubi bez obeštećenja.

Zato su u Lajpcigu spremni i da za trećinu spuste vrednost otkupne klauzule jer ne veruju da će neko pristati da plati pomenutu sumu za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora. Veruju da je Upamekanova realna vrednost ovog leta oko 40.000.000 evra i da će dobiti dovoljno ponuda van Nemačke za mladog Francuza.

Ranije su se kao zainteresovani klubovi pominjali Barselona, Čelsi, Arsenal, Milan, Bajern čak i Real Madrid čiji trener Zidan ga posebno ceni. Za Lajpcig je bitno da igrač ne ode u Bajern i da ne pojačava direktne konkurente pa će klub sa istoka Nemačke uraditi sve što je u njegovoj mogućnosti da Upamekano završi u nekom klubu van Nemačke.

A da se Lajpcig pomirio sa prodajom najboljeg defanzivca govori i to što su ušli u pregovore sa Tangijem Kuasijem, mladim defanzivcem kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom i ne želi da ga produži.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dajo Upamekano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara