Njegoš Petrović (Star sport)
Njegoš Petrović (Star sport)

Njegoš je gazda na Karađorđu! Voša u pokrajinskom trileru srušila TSC i četvrta je pred plej-of

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 18:46

Pobeda Lala u ludom finišu derbija kola – 3:2

Kakva utakmica, kakva završnica na „Karađorđu“ u derbiju kola i pokrajine između Vojvodine i TSC-a!

U momentima kada se činilo da će se uzbudljiv susret zavšriti remijem, stupio je na scenu Njegoš Petrović i drugi put ove sezone izrastao u pravog heroja Novog Sada. Doneo je pobedu protiv Novog Pazara u finišu, a sada nebeskim skokom u 95. minutu na asistenciju Andrije Radulovića još važniji trijumf Lalama protiv TSC-a. Za drugu ovosezonsku, a prvu pobedu Stare dame na dekipom iz Bačke Topole u Novom Sadu – 3:2 (2:0). I četvrto mesto pred plej-of jer Voša ima mnogo bolju gol-razliku od kragujevačkog Radničkog...

Izabrane vesti

Kada igraju TSC i Vojvodina, po pravilu sve pršti od uzbuđenja. Tako je bilo i ovog nedeljnog popodneva u Novom Sadu, gde je oko 5.000 gledalaca moglo da vidi sjajnu fudbalsku predstavu. Velika borba, prilike, uzbuđenja i što je najvažnije – pobeda.

Ono što Vojvodina ostala dužna navijačima na samom početku prolećnog dela sezone, kada se mučila i nizala loše rezultate, uspela je da nadoknadi impresivnim partijama u nastavku i sada ovaj tim Stare dame ne zna za limite. Za TSC je stadion „Karađorđe“ bio omiljeno igralište na kojem je imao tri pobede i jedan remi, ali je četa Božidara Bandovića pokazala da je ovo neka nova Vojvodina koja naredne sezone može da pretenduje na status trećeg kluba u državi.

Obe ekipe ušle su u susret veoma otvoreno, spuštenih gardova i sve je mirisalo na goleadu. Prvo je zapretio TSC posle nepunih 60 sekundi igre preko Miloša Pantovića, da bi u narednom napadu na drugoj strani malo nedostajalo mladom Mihailu Ivanoviću da zatrese mrežu TSC-a.

Već u devetom minutu Dejan Zukić je sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca doneo rano vođstvo Lalama. Odlično je Vošin kapiten sa 20 metara zavrnuo loptu pored živog zida (koji nije bio najbolje postavljen) i uz pomoć stative matirao golmana Veljka Ilića.

Igralo se jakim intenzitetom, publika na „Karađorđu“ je mogla da vidi napadački fudbal. Dve ogromne prilike za izjednačenje su propustili gosti. Najpre je sredinom prvog perioda Miloš Pantović ostao sam kao duh na pet metara, ali glavom nije dobro zahvatio loptu, a onda je još veću priliku posle slobodnog udarca u finišu propustio Nemanja Stojić. Gađao je glavom i pogodio stativu. Natrčao je na taj odbitak Pantović, ali ni on nije uspeo da matira Lazara Carevića.

I onda ona priča o kazni za promašaje... Ukrala je Voša loptu na sredini terena, Zadi Seri je uposlio Normana Kembela, koji je hirurški preciznim udarcem doneo ogromnih 2:0 svom timu pred odlazak na obaveznu pauzu.

Ali, razgoropadio se TSC u drugom delu meča...

Tek što je krenula lopta sa centra u drugom delu gosti su preko Ifeta Đakovca prepolovili zaostatak. Velike zasluge za gol idu Aleksandaru Ćirkoviću, koji je odlično probio po levoj strani i uposlio Đakovca, a on savladao Lazara Carevića sa ivice šesnaesterca. Đakovcu je to bio osmi superligaški pogodak u sezoni, a Ćirkoviću prva asistencija nakon 12 golova. Utisak je da je Vošin čuvar mreže morao bolje u toj situaciji.

Dao je taj pogodak krila TSC-u, pa je Bandović morao da napravi trostruku izmenu. Izveo je iz igre strelce Zukića i Kembela, kao i Vukana Savićevića, a na terenu su se našli Aleksa Vukanović, oporavljeni Andrija Radulović, te levi bek Stefan Đorđević, pa su od tog momenta domaći iz sistema 5-3-2 prešli na 4-2-3-1.

Koliko je stativa bila saveznik Lalama u prvom delu, toliko je VAR spasao TSC u 70. minutu kada je Zadi Seri pogodio, ali posle pregledanja snimka se ispostavilo da je prethodno nagazio Miloša Vulića. Pokazao je trener Bandović svojim igračima posle toga da ostanu pribrani, ali njegovi izabranici nisu izdržali i TSC je golom rezerviste Saše Jovanovića stigao do izjednačenja. Opet je akcija počela od sjajnog Aleksandra Ćirkovića, koji je pronašao Šoša (takođe ušao sa klupe), a onda je on prosledio Jovanoviću kome nije bio teško da je ubaci u mrežu.

A onda se u nadoknadi vremena Njegoš Petrović pobrinuo da sva tri boda ostanu u Novom Sadu i doneo erupciju oduševljenja na Karađorđu. Voša kao četvrtoplasirana ide u plej-of.

VOJVODINA – TSC 3:2 (2:0)

/Zukić 9, Kembel 44, Petrović 90+5 – Đakovac 49, Jovanović 79 /

Stadion: Karađorđe. Gledalaca: 5.000. Sudija: Milan Stefanović

VOJVODINA (3-5-2): Carević 6,5 – Jeličić 6,5, Korać 6,5, Indio 6,5 – Lazarević 6,5, Petrović 8, Zukić 7,5 (od 58. Radulović 7,5), Savićević 7 (od 58. Vukanović 6,5), Zadi Seri 7 – Kembel 7 (od 58. Đorđević 6,5), Ivanović 6,5

TSC (4-3-3): Ilić 6 – Cvetković 6,5, Antonić 6,5, Stojić 6,5, Petrović 6 (od 81. Krstić) – Milosavljević 6 (od 61. Jovanović 7), Vulić 6,5 (od 82. Milovanović), Đakovac 7 – Pantović 6,5 (od 71. Šoš 7), Stanić 6,5 (od 82. Radin), Ćirković 7,5

Igrač utakmice: Njegoš Petrović (Vojvodina) 8


MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

Napredak - Radnik 0:2 (0:1)

/Hajdarević 11, Duronjić 88/

Vojvodina - TSC 3:2 (2:0)

/Zukić 9, Kembel 44, Petrović 90+5 - Đakovac 49, Jovanović 79/

Crvena zvezda - Železničar 3:0 (1:0)

/Ivanić 45, Endijaje 72, Olajinka 86/

19.15 (2.95) Čukarički (3.40) Partizan (2.40)

Ponedeljak

16.00 (2.30) Novi Pazar (3.35) Radnički Niš (3.15)

18.00 (2.40) Mladost Lučani (3.20) IMT (2.85)

18.00 (2.35) Spartak (3.30) Javor (3.10)

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)



tagovi

Njegoš PetrovićDejan ZukićSaša JovanovićIfet ĐakovacNorman Kembel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara