Maksimilijano Morales (©AFP)
Maksimilijano Morales (©AFP)

Njujork Siti pred prolaskom u polufinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 22:57

KONKAKAF: Komunikasiones dočekuje Građane i juri dva gola zaostatka iz prvog meča četvrtfinala (1:3)

Moglo bi da se kaže da je KONKAKAF Liga šampiona takmičenje u kojem učestvuju zemlje iz Severne, Srednje Amerike i Kariba, ali da se nekako redovno raduju isključivo Meksikanci. Ekipe iz zemlje Sombrerosa osvajale su mesto na najvišem postolju čak 37 puta na 56 izdanja. Po uspehu dalje slede Kostarika sa šest pobednika, Salvador sa tri, Surinam, Honduras, Trinidad i Tobago, Gvatemala i Sjedinjene Američke Države sa po dve titule.

Suviše mizeran učinak timova iz SAD već godinama "bode oči", te su tamošnje ekipe sve više koncentrisane na Ligu šampiona. Pretprošle godine Los Anđeles FC je dogurao do finala gde je poražen od Tigresa, a ove sezone najviše ambicije ima Njujork Siti. Građani noćas gostuju u Gvatemali, gde brane 3:1 iz prvog duela četvrtfinala protiv Komunikasionesa (01.00).

Izabrane vesti

Tim trenera Ronija Dejle nije imao problema da slomi otpor Komunikasionesa kod kuće zahvaljujući golovima Valentina Kasteljanosa, Maksimilijano Moralesa i Santjago Rodrigeza, a gvatemalski tim je uzvratio pogotkom Manuela Gamboe. Njujorčani ulaze u meč posle ubedljivog trijumfa protiv Montreala u MLS-u sa 4:1.

01.00: (3,60) Komunikasiones (3,35) Njujork Siti (2,10)

U međuvremenu, Kremasti u utakmicu ulaze sa odmornim glavnim igračima, pošto je kormilar Vili Koito Oliveira većini omogućio pauzu tokom vikenda. Komunikasiones je i pored toga slavio minimalcem u prvenstvenom meču na gostovanju Nueva Konsepsionu. Dobra vest za Komunikasiones je podatak da će Oliveira moći da koristi Kubanca Karela Espinu i reprezentativca Linera Garsiju, koji su propustili prvu utakmicu pošto nisu imali vizu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

U osmini finala Komunikasiones je već eliminisao ekipu iz SAD pošto je na penale izbacio Kolorado, dok je aktuelni osvajač MLS-a Njujork Siti eliminisao kostarikanski Santos de Guapiles i sada je pred plasmanom u polufinale, što bi mu bio najveći međunarodni uspeh u istoriji kluba.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

01.00: (3,60) Komunikasiones (3,35) Njujork Siti (2,10) /prvi meč 1:3/

Četvrtak

01.00: (2,45) Montreal (3,30) Kruz Azul (2,95) /prvi meč 0:1/

03.15: (1,78) Pumas (3,60) Nju Ingland (4,70) /prvi meč 0:3/

Petak

01.30: Leon - Sijetl /prvi meč 0:3/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaKomunikasionesNjujork Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara