Duel sa prošlog meča dva Njujorka (©AFP)
Duel sa prošlog meča dva Njujorka (©AFP)

Njujorški obračun na US open kupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 23:10

Red Buls i Siti se sastaju u noći između srede i četvrtka od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu u četvrtfinalu nacionalnog kupa

Ako za neke fudbalske klubove u Sjedinjenim Američkim Državama možemo da kažemo da su rivali, onda su to Njujork Red Bulsi i Njujork Siti. Baš ta dva tima se sastaju u noći između srede i četvrtka, od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu u četvrtfinalu US open kupa, nacionalnog kupa Sjedinjenih Američkih država.

Koliko je ova utakmica bitna iz takmičarskog ugla jer će pobednik ostati u konkurenciji za osvajanje svog prvog kupa, toliko je značajna i zbog odgovora na večito pitanje: “Ko je kralj njujorškog fudbala?”. Ako se gleda tradicija to su Red Bulsi koji imaju duplo više pobeda, a tako ispada i na osnovu poslednjih rezultata jer je severnoamerička ispostava austrijsko-tajlandskog giganta industrije energetskih napitaka, smeštena u Nju Džersiju lani dobila dva od tri međusobna duela, uz jedan remi.

Izabrane vesti

Pored toga, Bikovi su u oba prethodna odmeravanja u ovom takmičenju “pokazala rogove” komšijama, i to bez primljenog gola (4:0, 1:0), pa njihovi navijači sa osnovanim optimizmom očekuju utakmicu.

Podrazumeva se da i družina iza koje stoji šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan, rođeni brat predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i većinski vlasnik Mančester Sitija i još nekoliko fudbalskih klubova širom planete ima adute. Njujork Siti je aktuelni šampion MLS-a i trenutno je na prvoj poziciji Istočne Konferencije odmah ispred svog najvećeg rivala, uprkos izostanku zvučnih imena kao što su svojevremeno bili Andrea Pirlo ili David Vilja.

02.00: (2,70) Njujork Red Buls (3,15) Njujork Siti (2,55)

Zasluge za to pripadaju norveškom stručnjaku Roniju Dejli koji je na čuvenom Jenki stadionu radio gotovo dve i po godine, ali pre nekoliko dana preuzeo je Standard iz Liježa, pa će Siti do daljnjeg voditi njegov asistent, Englez Nik Kašing. Ta rokada na klupi nije načinjena preko noći pošto je Dejla još krajem maja obavestio klub o ponudi belgijskog velikana, ali mogla bi da bude jezičak koji preteže na Red Bulov tas.

Ove sezone se u MLS-u ova dva kluba nisu još sastala. Inače, reč je o trenutno dva najbolja tima Istočne konferencije, Siti je prvi na tabeli sa 27 bodova, a Red Bulsi drugi sa poenom manje. Razlika je, doduše, po broju mečeva koje su Njujorčani odigrali. Bikovi imaju dva meča više.

KUP SAD – ČETVRTFINALE

Sreda

Los Anđeles Galaksi – Sakramento Republik 1:2 (1:1)

/Donovan 18ag – Lopez 4, Fernandes 70/

Četvrtak

02.00: (2,70) Njujork Red Buls (3,15) Njujork Siti (2,55)

02.30: (1,42) Sporting Kanzas Siti (4,30) Union Omaha (7,00)

Četvrtak, 30. jun

01.00: Orlando Siti – Nešvil

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Njujork Red BulsNjujork SitiMLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara